"İyi eğitimli, teknolojik donanımlı Türk genci ülkeyi yarınlara taşıyacaktır"

Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Selim Kitapçı, birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle d

  Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Selim Kitapçı , birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan , iyi eğitim almış , teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk gencinin ülkeyi en iyi şekilde yarınlara taşıyacağını söyledi .

Kitapçı , yaptığı açıklamada , 19 Mayıs Atatürk ' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ' nı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti . Atatük ' ün 19 Mayıs 1919 ' da Samsun ' dan başlattığı milli kurtuluş mücadelesinin tarihin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğuna işaret eden Kitapçı , şöyle devam etti : " Türk Milleti 19 Mayıs 1919 ' u kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketi ' nin başlangıcı olarak kabul etmiştir . Büyük önder Atatürk ve tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamayı kendisine şiar edinmiş Türk Milleti , onuruyla çıktığı kurtuluş savaşında bir milletin çok zor koşullar altında bile milli birlik ve beraberlik ruhu ile neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiş ve ortaya konan kurtuluş mücadelesi sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti dünya devletleri arasında ki saygın yerini almıştır . "

" Kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde sergilenen bu inanç , azim , birlik ve beraberlik her zaman örnek alınarak aynı kararlılıkla sürdürüldüğünde ülkemizin başarıya ulaşmasının önünde hiçbir engel kalmayacaktır . " diyen Kitapçı , şöyle devam etti : " Ata ' mızın Türkiye Cumhuriyeti ' ni emanet ettiği başta Türk gençliği olmak üzere büyük Türk Milleti , milli birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla fırsat vermeyecektir . Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da atasının emaneti Cumhuriyeti ' ne sahip çıkacak , onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyinin aşılması için üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir . Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan iyi eğitim almış , teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk genci ülkemizi en iyi şekilde yarınlara taşıyacaktır . "