Ebru Sanatçıları Gaziantep'te Buluştu

Gaziantep Bayazhan Kent Müzesi kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

  İstanbul Moda ' da Ebru Atölyesi sahibi sanatçı Feride Dayanç ile birlikte yaklaşık 20 kişilik Ebru sanatçısının Gaziantep Bayazhan Kent Müzesinde " İstanbul ' dan Gaziantep ' e Karma Ebru Sergisi " nin açılışı yapıldı .
Bayazhan Kent Müzesindeki açılış törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen , Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu , Büyükşehir Belediye Başkanı Dr . Asım Güzelbey , İstanbul ' dan gelen ebru sanatçıları Feride Dayanç , Nesrin Bilsel , Kohar Çankar , Gülser Armutak , Sıdıka Ardal , Zeynep Erol , Negihan Öğüt , Fatoş Atalay , Serpil Bilmaç , Nur Soylu , Birsel Özen , Necla Soyaslan , Nurten Voral , Handan Temiz , İnci Bayındır , Asuman Tunçel Bozyiğit , Çubuğuuzun ve çok sayıda davetli katıldı .
İstanbul ' dan Gaziantep ' e çıkarma yapan ebru sanatçılarına teşekkür eden Başkan Güzelbey , " Değerli Ebru sanatçılarımızın Gaziantep ' e göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum . Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve kültüre verdiğimiz destekler devam ediyor " dedi .
Gaziantep ' te ilk sergisini açan Ebru sanatçısı Feride Dayanç , " Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış Gaziantep ' te açtığımız bu sergi bizim için çok önemli . 20 kişilik Ebru sanatçısı arkadaşımız ile birlikte Gaziantep ' te açtığımız sergiden dolayı çok mutluyuz . Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde açtığımız sergi yoğun ilgi ile karşılandı . Gerek yurt içinde gerek yurt dışında yapmış olduğumuz sergilerde Gaziantep kadar ilgi ve alaka görmemiştik . Bizlere bu imkanı sağlayan başta Belediye
Başkanı Dr . Asım Güzelbey ve belediye yetkililerine çok teşekkür ediyorum " diye konuştu .
Serbest ve geleneksel ebru çalışmalarından oluşan yaklaşık 50 tablonun 17-24 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep Bayazhan Kent Müzesinde ziyaretçilere açık olacağı ifade edildi .