Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu 4 yıllık oluyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu için Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun da onay verdiği açıklandı.

Suşehri Timur

  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu için Yükseköğretim Kurulu ( YÖK ) ' nun da onay verdiği açıklandı .

Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu , 1995 yılında eğitim öğretime 2 yıllık olarak başladı . Yüksek okul , bünyesinde 5 teknik ve 3 iktisadi programıyla 8 bölümü barındırırken , halen 750 öğrenci kapasitesi bulunuyor . 10 öğretim elemanı ile hizmet veren meslek yüksek okulunda 14 idari personel , bilgisayar ve kimya labratuvarının yanı sıra alabalık ve sazan üretim tesisi , fide ve sebze üretim seraları bulunuyor .

AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce , 4 yıllık meslek yüksek okulunun YÖK ' ten geçmesi üzerine yaptığı açıklamada , ilçeleri adına güzel işlerin olmaya devam ettiğini kaydetti . Yüce , şunları söyledi :

" 4 yıllık meslek yüksek okulumuzun önce Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu ' ndan daha sonra ise YÖK ' den geçmesi bizleri oldukça mutlu etmiştir . Bu başarıda emeği geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem başta olmak üzere , Sivas Milletvekillerimiz Selami Uzun , Mehmet Mustafa Açıkalın , Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü İlyas Dökmetaş ve İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir ' e teşekkür ediyorum . "