Erzurum'da Elektrik Akımına Kapılan Çocuğun Ölmesi

Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Elmalıdere köyünde elektrik akımına kapılan bir çocuk hayatını kaybederken çocuğun ve aynı olayda ağır yaralanan arkadaşının kimlikleri belirlendi.

  Karayazı ilçesine bağlı Elmalıdere köyünde heyelan nedeniyle devrilen yüksek gerilim hattı , 1 çocuğun ölümüne , 1 çocuğun da ağır yaralanmasına neden oldu . İlköğretim 7 . sınıf öğrencisi Oktay Yıldırım , arkadaşı 3 ' üncü sınıf öğrencisi Adem Demir ile birlikte dağda çobanlık yapan babası Mehmet Salih Yıldırım ' a öğle yemeği götürdü . Dönüşte yere bir metre mesafede duran elektrik kablolarının altından geçen iki çoçuk yüksek gerilime kapıldı . Köyün yaklaşık 300 metre uzaklığında meydana gelen olay sırasında
büyük bir patlama sesi duyuldu . Olay yerine giden köylüler çocukları hemen soyarak , vücutlarındaki elektriği alması için toprağa gömdü . Ancak bütün çabalara rağmen Adem Demir hayatını kaybetti . Ağır yaralanan Oktay Yıldırım ise Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi ' nde tedavi altına alındı . Vücudunda önemli ölçüde yanıklar bulunan çocuğun , her iki bacağının kesilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi .