Engelliler kavşaklardan sesli ikaz lambalarıyla geçecek

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, engellilerin tüm şehri rahatlıkla dolaşabilecekleri ve ihtiyaçlarını çözebilecekleri konuma getirmek içi

  Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın , engellilerin tüm şehri rahatlıkla dolaşabilecekleri ve ihtiyaçlarını çözebilecekleri konuma getirmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi .

Günaydın , Altı Nokta Körler Derneği ile Türkiye Görme Engelliler Derneği Isparta Şubesi üyelerini makamında kabul ederek sorunlarını dinledi . Isparta ' da engelsiz bir şehir oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Günaydın , " Bu konuda ilk adımımızı bildiğiniz gibi toplu taşıma araçlarından başlattık . Yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde şehrimize en uygun aracın tespitini yaptık . Artık engelli vatandaşlarımız için ayrı bir otobüse ihtiyaç kalmayacak . Herhangi bir vatandaşımız gibi engelli vatandaşlarımızda bu otobüslere rahatlıkla binip inebilecekler . " dedi .

Yürüme engelli vatandaşların kaldırımlarda rahat hareket edebilmeleri için yeni bir çalışma başlattıklarını ifade eden Günaydın , kaldırım kenarlarında bulunan engelli rampalarının dünya standartları ölçüsünde yapılacağını belirtti . Günaydın , " Bu rampalarla engelli vatandaşlarımız şehir merkezinde işlerini rahatlıkla görebileceklerdir . Görme engelli vatandaşlarımızın da karşıdan karşıya geçmelerinde kolaylık sağlayan ses ikazlı geçişleri tüm kavşaklarda yaygınlaştırarak onların da rahatlıkla geçişleri sağlanacaktır . " diye konuştu .

Türkiye Görme Engelliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Mehmet Ali Özbey de yapılan çalışmalar için Belediye Başkanı Günaydın ' a teşekkür etti . Özbey , " Engelli vatandaşlarımızın şehir merkezinde rahat hareket edebilmeleri için yapmış olduğunuz üstün gayretlerden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz . Özellikle biz görme engelliler için tasarlanmış olan sesli ikaz sistemi bizim karşıdan karşıya geçmemizde büyük kolaylık sağlamaktadır . " dedi .