CHP İzmir İl Başkanı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını erken buldu

İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklamasını "Şık" bulmayanların yanı sıra "Hayırlı olsun" diyenler

  İstanbul Milletvekili Kemal Kılıç ; daroğlu ' nun CHP Genel Başkanlığı iç ; in adaylığını aç ; ıklamasını ' Şık ' bulmayanların yanı sıra ' Hayırlı olsun ' diyenler de bulunuyor .

Deniz Baykal ' ın istifasından sonra geri dö ; nmesi iç ; in imza kampanyası başlatan CHP İzmir il teşkilatı , Kemal Kılıç ; daroğlu ' nun adaylığına şimdilik sıcak bakmıyor . Kılıç ; daroğlu ' nun adaylığını değerlendiren İl Başkanı Ekrem Bulgun , ' Erken davrandı . İl başkanları toplantısını bekleseydi daha iyi olurdu . Erken davrandığı iç ; in biraz endişeliyim . ' dedi . Bulgun , daha ö ; nce geri dö ; nmesi iç ; in imza veren İzmir ' in 48 kurultay delegesinin Deniz Baykal ' a desteğinin sü ; rdü ; ğü ; nü ; ifade etti .

Bulgun , şunları sö ; yledi : ' Deniz Baykal iç ; in İzmir ' den başlattığımız hareket devam ediyor ama biraz yavaşladık . Genel başkanın ç ; ıkıp net bir şeyler sö ; ylemesi lazım . Sayın Deniz Baykal geri gelmeyecekse de birini işaret etmeli . O zaman İzmir ö ; rgü ; tü ; arkasındadır . Kılıç ; daroğlu , ö ; rgü ; tü ; n desteğini alarak aç ; ıklama yapmalıydı . Genel başkanımızla bu konuyu gö ; rü ; ştü ; mü ; bilmiyoruz . En azından yarın yapılacak il başkanları toplantısını bekleyebilirdi . Ö ; rgü ; tü ; bu konuda bilgilendirmeliydi . Bu durum ö ; rgü ; tte ç ; atlaklara sebebiyet verir . İl başkanları toplantısından sona karar netleşir . '

İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise hayırlı olsun temennisinde bulundu . Ersin , il başkanları toplantısının herkes iç ; in sü ; rpriz olabileceğine işaret etti .

İzmir Milletvekili Selç ; uk Ayhan da CHP ' de başarının Kılıç ; daroğlu ismiyle değil , sağlanacak bü ; tü ; nleşme ve yeni yapılanmayla olması gerektiğini kaydetti . Ayhan , ' Adaylık kararı iç ; in kendisine başarılar diliyorum . Ancak sü ; reç ; Kemal Bey ' in adaylığını aç ; ıklaması ile bitmiyor . CHP ' de halkın yeni yapılanma talebi var . Kemal Bey bu talebin neresinde olacak? Parti iç ; indeki gü ; ç ; leri toparlayabilecek mi? Bunları zaman gö ; sterecek . ' ifadelerini kullandı .

İlç ; e kongreleri sırasında CHP Genel Sekreteri Ö ; nder Sav ' ın desteğiyle seç ; ilen ilç ; e başkanları ise Kılıç ; daroğlu ' nun adaylığına destek verdi . Baykalcı olarak bilinen ilç ; e başkanları ise tepkili . CHP Bornova İlç ; e Başkanlığı ' na seç ; ilen Enver Dü ; ndar , Kılıç ; daroğlu ' nun adaylığına destek verdi . Dü ; ndar , konuyla ilgili Ö ; nder Sav ' la da gö ; rü ; ştü ; ğü ; nü ; ifade etti .

CHP Buca İlç ; e Başkanı Mehmet Sü ; ne ise adaylığı doğru bulduğunu aç ; ıkladı . Sü ; ne , ' Sonuna kadar destekç ; isiyiz . Her insanın aday olma hakkı vardır . ' dedi .

CHP Karşıyaka İlç ; e Başkanı Ertam Ö ; zen , komploya kurban giden Baykal ' ı tam da iktidar yolunda sırtından bıç ; aklayanların hanç ; erini tutmayacaklarını , tutanların da iç ; inde olmayacaklarını belirtti .

Deniz Baykal ' ın talimatıyla CHP İzmir İl Başkanlığı adaylığından ç ; ekilen eski il başkanı Rıfat Nalbantoğlu ise ' Kılıç ; daroğlu ' nu adaylığını aç ; ıklarken dinlemedim . Dinlemediğim bir konu hakkında değerlendirme yapmam . ' ifadesini kullandı .