Chp Grup Başkanvekillerinden Kılıçdaroğlu'na Tam Destek

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Genel Başkanlığa aday olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu bütün güçleriyle destekleyeceklerini söyledi

  CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol , Genel Başkanlığa aday olan Kemal Kılıçdaroğlu ' nu bütün güçleriyle destekleyeceklerini söyledi . CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise , " CHP ailesinde küskünlüğe yer yok . CHP ailesinin tek bir hedefi var . Önümüzdeki seçimlerde Türkiye ' nin içinde bulunduğu koşulları düşünerek CHP ' yi iktidar yapmaktır " dedi .
CHP Genel Başkanlığına adaylığını koyan CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu , Genel Merkez ' de yaptığı açıklamanın ardından Meclis ' e gelerek 3 yıldır birlikte görev yaptığı CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Hakkı Suha Okay ' a veda etti . CHP Grup Başkanvekili Anadol , Kılıçdaroğlu ' nun böyle bir dönemde CHP ' yi adaysız bırakmadığını belirterek , bu kararı sevinçle karşıladıklarını söyledi . AK Parti ' nin bir sivil dikta özlemi içinde olduğu bir dönemde CHP ' nin başsız kalamayacağını belirten Anadol ,
" CHP , böyle bir dönemde , referandum öncesinde , Türkiye ' yi sivil dikta yönetimiyle idare etme hevesindeki AK Parti ' ye karşı , Türkiye ' yi çağdışı yönetime itmek isteyen , Cumhuriyet ' in temel değerlerini ortadan kaldırmak isteyen bir anlayışa karşı başsız , öndersiz , lidersiz , genel başkansız kalamazdı . Tüm kamuoyunun ve parti örgütünün desteğini arkasına alan Kılıçdaroğlu , aday olduğunu açıkladı . Biz de kendisini bütün gücümüzle destekliyoruz " şeklinde konuştu .
Kılıçdaroğlu ' nun iyi ahlakı ve büyük yeteneğiyle bu işin üstesinden geleceğine inandıklarını dile getiren Anadol , Kılıçdaroğlu ' nun her zaman ekip çalışmasını öner çıkardığını ve bilgi ve becerisini çevresiyle paylaşma anlayışı içinde siyaset yaptığını anlattı . Kılıçdaroğlu ' nu yürekten desteklediklerini söyleyen Anadol , CHP milletvekillerinin de büyük oranda Kılıçdaroğlu ' na destek verdiklerini açıkladı . Anadol , " Kemal Kılıçdaroğlu ' nun Genel Başkanlığında da başarılara ulaşacağına yürekten inanıyoruz "
şeklinde konuştu .
CHP Grup Başkanvekili Okay ise Kılıçdaroğlu ' nun böylesine önemli bir dönemde büyük bir sorumluluk üstlenerek yola çıktığını söyledi . Kılıçdaroğlu ' nun bu sorumluluğun üstesinden geleceğine inandığını bildiren Okay , " Sayın Kılıçdaroğlu ' na kişisel olarak ve her türlü desteği vereceğiz " dedi .
CHP grup başkanvekilleriyle birlikte sorunları paylaşarak , ortak çözümler üreterek güzel bir çalışma örneği verdiklerini söyleyen CHP Genel Başkan adayı Kılıçdaroğlu ise , Anadol ve Okay ' a teşekkür etti . Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu , Baykal ' la yaptığı görüşmeden iki gün sonra fikrinin neden değiştiğinin sorulması üzerine , " Ortada ciddi bir uzlaşma zemini yakaladığımıza inanıyorum . Önümüzdeki günlerde bu uzlaşma tabanı belki biraz daha büyüyecektir . Sayın Baykal da uzlaşma önermişti .
Bu öneri aşama aşama gerçekleşiyor " şeklinde konuştu .
' Deniz Baykal ' la yeniden görüşecek misiniz? ' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu , şu anda programlanan bir görüşme olmadığını ancak Baykal ' la her zemin ve her ortamda görüşebileceklerini söyledi . Kılıçdaroğlu , görüşme sürecinde bir tıkanıklık olacağını sanmadığını belirtti . Kılıçdaroğlu , bir soru üzerine Genel Sekreter Önder Sav ' ın da adaylığına destek verdiğini söyledi . Genel Başkanlık için başka bir aday çıkması halinde tavrının ne olacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu , CHP ' nin
büyük bir aile olduğunu belirterek , " Bir değil birden fazla da genel başkan adayı çıkabilir . Saygıyla karşılarız hepsini " dedi .
Yarın yapılacak İl Başkanları toplantısına ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu , bu il başkanları toplantısını çok önemsediğini kaydetti . ' Küskünlere bir mesajınız olacak mı? ' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şöyle konuştu :
" CHP ailesinde küskünlüğe yer yok . CHP ailesinin tek bir hedefi var . Önümüzdeki seçimlerde , Türkiye ' nin içinde bulunduğu koşulları düşünerek CHP ' yi iktidar yapmaktır . Yoksuldan yana politika oluşturmak , işsizliği Türkiye ' nin gündeminden çıkarmaktır . Bu nedenle biz geleceğe bakacağız ve geleceğe yönelik politikalarla halka gideceğiz . "
Açıklamaların ardından Anadol ve Okay , Kılıçdaroğlu ' nu kutladı . Kılıçdaroğlu , Grup Başkanvekilliğinden istifasını verdikten sonra Anadol ve Okay ' la vedalaştı .