Türkiye Üniversiteler Basketbol Süper Lige Terfi Maçı

-TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER BASKETBOL SÜPER LİGE TERFİ MAÇI -ERKEKLERDE CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ VE İSTANBUL AYDIN  ÜNİVERSİTESİ, BAYANLARDA İSE HACETTEPE

 

-TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER BASKETBOL SÜPER LİGE TERFİ MAÇI

-ERKEKLERDE CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ VE İSTANBUL AYDIN

ÜNİVERSİTESİ , BAYANLARDA İSE HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLE

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SÜPER LİGE YÜKSELDİ

( FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ )

ALANYA ( A . A ) – ; 16 . 05 . 2010 – ; Antalya ' nın Alanya ilçesinde düzenlenen Türkiye Üniversiteler Basketbol Süper Ligi ' ne Terfi Müsabakaları sonucunda erkeklerde Celal Bayar Üniversitesi , İstanbul Aydın Üniversitesi , bayanlarda ise Hacettepe Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi , Türkiye Üniversiteler Basketbol Süper Ligi ' ne yükseldi .

Atatürk Spor Salonu ' nda yapılan terfi maçlarında erkeklerde , Gaziosmanpaşa Üniversitesi ODTÜ ' yü 65– ; 56 , Ankara Üniversitesi Marmara Üniversitesi ' ni 97– ; 96 yendi . Bayanlarda ise Hacettepe Üniversitesi 19 Mayıs Üniversitesi ' ni 59– ; 47 Anadolu Üniversitesi de Kocaeli Üniversitesi ' ne 77– ; 67 mağlup oldu .

Müsabakalar sonunda erkeklerde Celal Bayar Üniversitesi , İstanbul Aydın Üniversitesi , bayanlarda ise Hacettepe Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi , Türkiye Üniversiteler Basketbol Süper Ligi ' ne yükseldi .

Müsabakalar sonucunda bayanlarda turnuvanın en iyi guardı Kocaeli Üniversitesi ' nden Burcu Erbaş , en iyi forveti Aksaray Üniversitesi ' nden Leyla Beğer , en iyi pivotu Hacettepe Üniversitesi ' nden Bircan Gökdemir , en değerli oyuncusu da aynı takımdan Ebru Torun seçildi .

Erkeklerde ise turnuvanın en iyi guardı Gaziosmanpaşa Üniversitesi ' nden Barış Erdoğan , en iyi forveti Celal Bayar Üniversitesi ' nden Melih Yıldız , en iyi pivotu aynı takımdan Çağlar Karabulut , en değerli oyuncu ise İstanbul Aydın Üniversitesi ' nden Volkan Aydın seçildi .

Düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara madalya ve kupaları verildi .

( TLG-BNY-MTE )

16 . 05 . 2010 17 : 29 : 34