Yavru Baykuş, Rottweiler Sayesinde Kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yanmış motor yağı bulunan yüzme havuzuna düşerek yağa bulanan yavru baykuş, bir köpeğin dikkatini çekip havlaması ile fark edilip kurtarıldı.

Yavru Baykuş, Rottweiler Sayesinde Kurtarıldı
Turgutreis beldesi Bahçelievler mevkiinde İrlandalı bir ailenin villasının, sivrisinek yapmaması için içerisine yanmış motor yağı döküldüğü belirtilen havuzuna düşen yavru baykuşu yan villada bulunan Alev Kodaman'ın 3 yaşındaki rottweiler cinsi köpeği Baxi fark etti. Baykuşun çırpınışı dikkatini çekerek havuza doğru sürekli havlayan köpeğinin yanına gelen Alev Kodaman, yağa bulanmış kuşu görünce Turgutreis Belediyesi İtfaiyesine haber verdi. İtfaiye ekipleri tarafından havuzdan çıkarılan baykuş
beldedeki havyan barınağına götürüldü.
Alev Kodaman "Baykuşu köpeğim gördü. Havuzun başında sürekli havlıyordu. Onun olduğu yere bakıp ağlıyordu. Kuşu görünce itfaiyeye haber verdik. Bir canlıyı kurtardığımız için mutluyuz" dedi.
Barınakta görevliler ve bir gönüllü tarafından tüylerindeki yağların bir kısmı temizlenen baykuş, barınağın yakınındaki veteriner Ahmet Güllüoğlu'na götürüldü. Veteriner Ahmet Güllüoğlu'nun müdahalede bulunduğu yavru baykuşun, kapalı olan gözlerini açmaya başladığı ve iyice hareketlendiği gözlendi. Veteriner Güllüoğlu, "Barınaktaki arkadaşlar çok iyi müdahale etmiş. Gözlerini korumak için ilaç uyguladım. Üzerindeki yağların temizlenmesi için ben de müdahale ettim. Tabii bunu bir günde çıkarmak mümkün
değil. Bunu bir anda çıkaracak maddeler ona zarar verir. Bir süre daha bu konuda çaba harcamak gerekir. Arkadaşlara, nasıl bakılacağı konusunda bir şeyler anlattım. Şu anda en azından gözleri yapışık değil. inşallah ölmeyecek. Tedavisi tamamlanınca bulunduğu alana salınması lazım" dedi.
Yavru baykuş veterinerdeki müdahalesinin ardından yeniden barınağa götürüldü.
(OU-EA-Y)