Tayland Başbakanı Göstericilere Müdahalenin Süreceğini Söyledi

Tayland Başbakanı Abhisit Vejiajiva, başkent Bangkok'taki hükümet karşıtı protestoları kontrol altına alma çabalarından 'geriye dönüş' olmayacağını söyledi.

Tayland Başbakanı Göstericilere Müdahalenin Süreceğini Söyledi
22 kişinin hayatını kaybettiği ve 172 kişinin yaralandığı son iki günde, başkent Bangkok'ta askerin göstericilere müdahale etmesi sonucunda çıkan olaylarla ilgili açıklama yapan Başbakan Abhisit Vejiajiva, müdahalenin süreceğini söyledi. Başbakan Vejiajiva, televizyonlardan yayınlanan mesajında, "Kanunları çiğneyen ve hükümete gözdağı vermek için silahlı militanlar kuranlara karşı geri dönmememiz çok önemlidir" dedi. Vejiajiva, perşembe günü başlayan olaylarda çok sayıda ölü olmasının üzüntü vermesine
rağmen, çevreleme politikasının devam edeceğini belirtti. Başbakan Vejiajiva, "Şu an uygulanan önlemler en uygunudur ve ülkede barış sağlanana kadar devam edecektir" dedi.
Başkent Bangkok'ta bugün askerle Kırmızı göstericiler arasında çıkan çatışmalarda ise 6 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı. Başbakan Vejiajiva geçen hafta göstericilerin yoğun protestoları üzerine erken seçim tarihi açıklamıştı. Daha sonra Tayland ordusu, Kırmızıların gösteri yaptığı bölgeyi kuşatma altına alarak, telefon ve elektriği keserek yollarda kontrol noktaları oluşturmuştu. Ordu ayrıca keskin nişancılar yerleştirileceği uyarısında bulunmuştu.