Şırnak Milletvekili Seyda'nın rektörlerden isteği: Şırnak'ın gerçek yüzünü anlatın

Şırnak Üniversitesi'nin düzenlediği uluslararası "Şırnak İli Ve Çevresi Sempozyumu" etkinliği çerçevesinde Türkiye'nin çeşitli illerinden Şırnak'a gel

Şırnak Üniversitesi'nin düzenlediği uluslararası "Şırnak İli Ve Çevresi Sempozyumu" etkinliği çerçevesinde Türkiye'nin çeşitli illerinden Şırnak'a gelen yaklaşık 200 rektör ve akademisyen için bir program düzenlendi. Burada konuk rektörlere seslenen AK Parti Şırnak Milletvekili Veli Seyda, "Lütfen Şırnak'ın gerçek yüzünü insanlara anlatın. Şırnak, bazılarının bildiği gibi değil. Şırnak tüm Türkiye'yi kucaklıyor. Şırnak'ın gerçek yüzü bu." dedi.

Şırnak Üniversitesinin düzenlediği uluslararası "Şırnak İli Ve Çevresi Sempozyumu" kapmasında Silopi Grand Otelde düzenlenen akşam yemeğine AK Parti Şırnak Milletvekili A.Veli Seyda, Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, Şırnak Ticaret Ve sanayi odası Başkanı Osman Geliş'in yanı sıra il dışından birçok Rektör ve akademisyen katıldı. Şırnak'ta ilk defa büyük bir katılımla gerçekleştirilen ve yaklaşık 200 Rektör, profesör'ün ve akademisyeninde katıldığı akşam yemeğinde Şırnak'ın yöresel kıyafetlerin sergilendiği bir defile düzenlendi. Yeşeren Gençlik Derneği tarafından hazırlanan defilede yöresel kıyafetler sahneye çıkan gençlerin taktığı puşi konukların ilgi odağı oldu. Defilenin sonunda Ak Parti Şırnak Milletvekili A.Veli Seyda, Bitlis Üniversitesi Prof. Dr. Mahmut Doğru, Batman Üniversitesi Prof.Dr. İrfan Aslan ve Ağrı Üniversitesi Prof. Dr. İrfan Arslan'a teşriflerinden dolayı belge verdi.

Programın sonunda bir konuşma yapan AK Parti Şırnak Milletvekili Veli Seyda, Türkiye'de insanların bir birlerini tanımadan yargılamalarını 3. Dünya hastalığına benzetti. Vekil Seyda, "Bizim ülkemizde 3. dünya hastalığı vardır. Biz, birbirimizi görmeden bazen bir birbirimizi yargılamaya çalışıyoruz. Benim değerli hocalarımdan, Türkiye'nin her yerinden gelen akademisyen hocalarımdan, değerli dostlarımdan bir ricam var. Lütfen Şırnak'ın gerçek yüzünü insanlara anlatın. Şırnak, bazılarının bildiği gibi değil. Şırnak tüm Türkiye'yi kucaklıyor. Şırnak'ın gerçek yüzü bu." diye konuştu.