Side esnafı sezonun en yoğun gününü yaşadı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm beldesindeki turizm hareketliliği esnafın yüzünü güldürdü. Side esnafı 15 Mayıs'ta aktif sezon

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm beldesindeki turizm hareketliliği esnafın yüzünü güldürdü. Side esnafı 15 Mayıs'ta aktif sezonun en yoğun gününü yaşadı. Side Esnaf Birliği Derneği (SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, 2010 turizm sezonundan beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Side'de aktif turizm sezonunun başladığını belirten Mehmet Ergen, tarihi çarşıdaki yoğun turist kalabalığının esnaf için büyük moral olduğunu söyledi. Ergen, "Geçen yıl turizm sezonu Side'de küresel ekonomik krizin gölgesinde geçti. Kötü bir sezon geçirdik. 2010 turizm sezonunda geçen yılki kayıplarımızı telafi edeceğimize inanıyorum. Side Belediyesi'nin sezon öncesi hayata geçirdiği Kentsel Dönüşüm Projesi(KDP) turizm beldesini dünyada cazibe merkezi yaptı. Sezondan umutlarımız çok yüksek. Tarihi çarşıdaki yoğun turist kalabalığının alış verişe de yansıyacağına inanıyorum. Bugün tarihi çarşıda turist yoğunluğu yüksek seviyede." diye konuştu.

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Side destinasyona başta Orta Avrupa, İskandinav, Rusya ve İngiltere'den yoğun talep olduğunu söyledi. Barut, bölgeye geçen yıl 3 milyon turistin geldiğini, bu sene ise 3 milyon 500'nin üzerinde yabancı konuk beklediklerini kaydetti. Turizmde Her şey dahil sistemin kalmasının halihazırda imkansız olduğunu belirten Barut, turizmcilerin, turisti otel dışına bırakmadığı sözlerinin de gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Side Belediyesi'nin KDP'nin turizm beldesini marka haline getirdiğini belirten Harem Kuyumculuk sahibi Nazım Erol, 15 Mayıs itibariyle aktif turizm sezonuna başladıklarını kaydetti. Sezon başında İzlanda'da patlayan yanardağ sürpriziyle karşılaştıklarında kısa süreliğine tedirginlik yaşadıklarını belirten Erol, yeni turizm sezonun çok iyi geçeceğine yürekten inandığını ifade etti. Erol, "Güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Tarihi çarşıda esnafı sevindiren bir turist yoğunluğu var. Önümüzdeki günlerde bu yoğunluğun ekonomik olarak esnafa yansıması netleşecektir. Geçen yıl kaybımızı 2010'da telafi edeceğimize yürekten inanıyorum." diye konuştu.

Side Paşa Halıcılık Sahibi Hayri Umar, Side'de bir haftadır başta Alman, İngiliz, Rus, Hollandalı ve Belçikalı turistler olmak üzere yoğunluk yaşadıklarını söyledi. KDP'nin Side'nin Avrupa, İskandinav, Rus ve İngiliz pazarında kalitesini yükselttiğini belirten Hayri Umar, son 20 gün içinde bölgeye gelen turistlerin paralı ve entelektüeller olduğunu kaydetti.