Sabancı, 2010 yılında 10 hastane açıp 110 milyon ciro elde edecek

Şevket Sabancı ailesine ait Esas Holding iştiraki olan Birleşik Sağlık Kurumları (BSK), büyümeye devam ediyor. Türkiye çapında 6 hastanesi bulunan BSK

Şevket Sabancı ailesine ait Esas Holding iştiraki olan Birleşik Sağlık Kurumları (BSK), büyümeye devam ediyor. Türkiye çapında 6 hastanesi bulunan BSK, 7'inci hastanesini Antalya'da hizmete açtı. Şirket, yıl sonunda 10 hastane açarak 110 milyon ciro hedefliyor. 2014 yılında ise hastane sayısını 20'ye çıkarmak. BSK'nın Adana, Aydın, Denizli, Eskişehir, Konya ve Kütahya'da hastaneleri bulunuyor.

Birleşik Sağlık Kurumları (BSK), Antalya'daki yatırımının ilk bölümü olan 'BSK Lara Hastanesi'ni düzenlediği bir kokteylle tanıttı. İnşaatı devam eden 'BSK Lara Hastanesi 2' binası ise Eylül 2010'da hizmet vermeye başlayacak. Tanıtım toplantısına katılan BSK Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı ve BSK Genel Koordinatörü Dr. Murat Dayanıklı, oluşturmayı planladıkları sağlık zinciriyle ilgili bilgi verdi.

Erhan Kamışlı, Esas Holding olarak BSK'yı aynı standartta, aynı kalitede ve verimde sağlık hizmeti sunan Türkiye'nin en büyük hastane zincirlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Dünya çapında kaliteli ve çağdaş sağlık hizmetini Anadolu halkına ulaştırabilmek amacıyla Adana, Antalya, Aydın, Denizli, Eskişehir, Konya ve Kütahya'da modern hastaneler açtıklarını kaydeden Kamışlı, "Bu büyümeyi sürdüreceğiz. Ulusal gücümüz ve birikimimizi yerel bağımsız hastanelerle birleştireceğiz. Yatırım yaptığımız yörelerin en başarılı ve yetkin hekimleri ve girişimcileri ile ortaklıklar kurmaya devam edeceğiz. Böylece hem hissedarları, hem çalışanları, hem de hastaları mutlu edecek bir sistem ve hastaneler zinciri oluşturacağız." diye konuştu.

BSK Lara Hastanesi'ne toplam 25 milyon TL yatırım yaptıklarını kaydeden Erkan Kamışlı, ülke çapındaki tüm hastanelerinde uygulanan kalite, yönetim, teknoloji ve uzman medikal kadro standartları ile Antalya halkına en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını ifade etti.

BSK Genel Direktörü Dr. Murat Dayanıklı ise, küçük ve orta ölçekli bağımsız işletmelerin beklenti ve ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla, doğru yerde doğru iş yapan ancak finansal gücü büyümeye yetmeyen, kurumsallaşmak isteyen, profesyonel anlamda zorluk yaşayan hastaneler ile ortaklıklar kurarak güç birliği oluşturmaya çalıştıklarını aktardı.

Her şehirde hastane binası yapmak yerine yerel hastanelerle ortaklık kurarak büyüyeceklerini dile getiren Dayanıklı, şu bilgileri verdi: "Yaklaşık 2,5 yıl içinde 7 hastanesi, 628 yatağı 1600 çalışanı olan kocaman bir aile olduk. Bu sene hastanelerimize 1 milyonun üzerinde hasta girmesini bekliyoruz. Sene sonuna kadar 10 hastane açarak 110 milyon TL ciro hedefimiz var. 2014 yılında ise hastane sayımızı 20'ye çıkarmayı hedefliyoruz."

Lara bölgesinde kurulu ve tam donanımlı BSK Lara Hastanesi, 4 bin 500 metrekare kapalı alan üzerinde, 34 yatak kapasitesi, 2 ameliyathanesi ve uzman kadrosu ile hizmet verecek. BSK Lara 2 Hastanesi ise, 10 bin metrekare kapalı alan üzerine 95 yatak kapasitesi ve 3 ameliyathane ile hizmet verecek şekilde son teknoloji ekipmanları ile donatılarak kuruluyor.