Ömer Derin Yurdu'nda Mezuniyet Sevinci

Yüksek Tahsil Gençliği'ni Koruma Derneği'ne bağlı Ömer Derin Erkek Öğrenci Yurdu'nda 16. dönem mezunlarına görkemli bir mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen mezuniyet törenine İhlas Vakfı Başkanı Mehmet Okyay, gazeteci Numan Aydoğan, profesör Mustafa Çetin Varlık, yurt müdürü Çetin Erdoğar ile yurt personeli ile öğrenciler katıldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel olarak gerçekleştirilen törende, hüzün ve sevinç birarada yaşandı. Törende konuşan Çetin Erdoğar, gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinin birliktelik ruhunu güçlendirdiğini, vefa duygularını hatırlattığını söyledi. Erdoğar, "Mezun olup da yuvadan ayrılan siz
kıymetli arkadaşlarımızın, bulunduğunuz yerlerde, burada kazanmış olduğunuz güzel hasletleri, diğer insanlara da aşılama gayretinde olduğunuzu işitiyor, görüyoruz. Tıpkı ocaktan saçılan kıvılcımların etrafını tutuşturması gibi sizler de diğer insanları gerçek sevgi ve muhabbetle yanmaları gerektiğini onlara hal ve hareketlerinizle en güzel şekilde gösteriyorsunuz" dedi.
Gerçekleştirilen mezuniyet töreninde mezun olan öğrenciler sinevizyon gösterisi şeklinde misafirlere tanıtıldı. Öğrencilerin yurtta geçirmiş oldukları 4 yılın ardından yaşamış oldukları duyguları anlattıkları konuşmalar sırasında ise duygulu anlar yaşandı. Daha önceki yıllarda yurttan mezun olan öğrencilerin de salonu doldurduğu gözlenirken, katılan misafirlere yurt öğrencilerinin hazırladığı "Yurttan Haberler" bölümü katılımcılara neşeli anlar yaşattı. 16. dönem mezunları adına yurt öğrencilerinden
Hüseyin Haydar Kutlu mezuniyet kütüğüne 16. dönem mezunlarının amblemini çaktı. Yurt personelinin mezun öğrencilere vermiş olduğu hediye paketlerinden sonra sahne alan Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı ise törene katılan misafirleri çalmış oldukları marşlarla coşturdu. Mehteran takımının ardından ise hatıra fotoğrafları çekilerek tören sona erdi.