KOBİ'ler, GAPSUN ve KOSGEB hakkında bilgi aldı

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD)'nin her ay düzenlediği Ayın Konuğu programına GAPSUN Proje Koordinatörü ve Gaziantep KOSGEB TEKMER Müdürü

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD)'nin her ay düzenlediği Ayın Konuğu programına GAPSUN Proje Koordinatörü ve Gaziantep KOSGEB TEKMER Müdürü Selçuk Eriş, İGEM KOSGEB Müdürü Ali İhsan Mutlu ve Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Uzmanı Sayime Çelik katıldı.

Tuğcan Otel'deki toplantıda açılış konuşması yapan HÜRSİAD Başkanı Mehmet Taşdemir, "KOBİLER Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde işsizliğin azaltılması ve yeni istihdam alanlarının yaratılmasında oynadıkları rolleri, dengeli ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanması ve sürdürülmesine yaptıkları olumlu katkıları ve piyasa koşullarında meydana gelen değişmelere hızlı uyum sağlayabilen esnek üretim yapısına sahip olmaları itibariyle etkili bir rol oynamaktadırlar." şeklinde konuştu.

Ülkemizdeki iş yeri sayısı, çalışanlar sayısı ve katma değer olmak üzere üç önemli göstergeye bakıldığında küçük ve orta ölçekli işletmelerin ülkemizin gerek sosyal gerekse ekonomik dokusunda önemli bir yer işgal ettiğini belirten Taşdemir, "Bizim üye portföyüne baktığımızda KOBİ olduğu görülmektedir bu yüzden bu ay üyelerimizin GAPSUN Konsorsiyumu, KOSGEB ve TEKMER'den daha fazla istifade etmeleri amacıyla bu programı organize ettik." dedi.

Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Uzmanı Sayime Çelik, "HÜRSİAD gibi ilimizin önde gelen işadamları derneğinin bu organizasyonuna katılmak gurur verici yaklaşık bir yıl önce kurulan bu konsorsiyumdan işadamlarımızın KOBİ'lerimizin daha fazla istifade etmelerini amaçlamaktayız bu yönde kurumumuzun kapıları sonuna kadar açık ücretsiz danışmanlık hizmetleri verebiliriz." bilgisini verdi., GAPSUN Konsorsiyumu ortaklarının KOBİ'lere yönelik bilgilendirme, bilinçlendirme, geri bildirim, işbirliği ve danışmanlık, uluslar arasılaştırma, Avrupa İşletmeler Ağı'na üye olan ülkelerdeki KOBİ'ler arası ticari işbirliğinin kolaylaştırılması konusunda hizmetler sunduğunu ifade eden Çelik, "Üç modül altında toplanan bu hizmetlerin yanı sıra GAPSUN Konsorsiyum ortakları, bölgesindeki firmalara yabancı ülkelerden iş ortağı bulmaları konusunda yardım etmekle birlikte, firmaları ziyaret ederek firmanın mevcut sorunlarını analiz etmekte ve bu sorunların çözümü konusunda ücretsiz danışmanlık hizmetleri vermektedir. GAPSUN Konsorsiyumu olarak iş dünyasının somut beklentilerini karşılamak üzere sürekli toplanıyoruz. Bugün HÜRSİAD'ın ev sahipliğinde bir araya geldik. Umarım bu programın ardından iyi sinerji yakalanır ve daha fazla KOBİ miz bu imkanlarda yararlanır." dedi.

GAPSUN, TEKMER ve KOSGEB il müdürlüklerinin birinci önceliğinin KOBİ'lere yardımcı olması gerektiğini anlatan Mayıs Ayı Konuğu GAPSUN Proje Koordinatörü ve Gaziantep KOSGEB TEKMER Müdürü Selçuk Eriş, "İşletme içi uygulamalarda, işyeri organizasyonunda veya dış ilişkilerde, değişiklik, farklılık arz eden ürün/hizmet veya imalat yöntemi veya pazarlama yöntemi yeniliktir. İnovasyon ise, ekonomik değer ve toplumsal fayda elde etmek için yapılan değişiklik, farklılık ve yenilik çalışmalarıdır. Yenilikten farklı olarak katma değer oluşturur." şeklinde konuştu. TEKMER'in 25 Aralık 2004 tarihinde Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve KOSGEB Başkanlığı işbirliğiyle kurulduğunu belirten Eriş, Türkiye'de 20 tane TEKMER olduğunu kaydetti. Eriş konuyla ilgili şu bilgileri verdi; "Ar-Ge projeleri; amacı, kapsamı, genel ve teknik tanımı, süresi, bütçesi, özel şartları, diğer kurum, kuruluş, gerçek ve tüzel kişilerce sağlanacak ayni veya nakdi destek tutarları, sonuçta doğacak fikri mülkiyet haklarının paylaşım esasları tespit edilmiş ve Ar-Ge faaliyetlerinin her safhasını belirleyecek mahiyette, bilimsel esaslar çerçevesinde hazırlanan dokümanlardır. Ayrıca Avrupa işletmeler ağı 45 ülkede, 600'den fazla merkezin bulunduğu ve 4 binden fazla deneyimli uzmanın hizmet verdiği bir ağ haline gelmiştir. Bu ağın bölgemizdeki merkezi Gaziantep'tir tüm KOBİ'lerimize tekrar sesleniyorum lütfen bu kurumlarımızdan istifade edin. Uzmanlarımız ücretsiz danışmanlık vermek için hazır sizleri beklemektedir şunu da ifade edemeden geçemeyeceğim ilimizin en büyük işadamları derneğinden olan HÜRSİAD'ı tekrar tebrik ediyorum siz değerli üyelerini bilgilendirmek için bu organizasyonu gerçekleştirdiler şimdi siz değerli üyelere düşen bizlere uğramanızdır."

Programın ardından gecenin anısına GAPSUN Proje Koordinatörü ve Gaziantep KOSGEB TEKMER Müdürü Selçuk Eriş'e TUSKON Başkan Yardımcısı ve GÜNSİAF Başkanı Cahit Erbalcı, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Uzmanı Sayime Çelik'e ise HÜRSİAD Başkanı Mehmet Taşdemir plaket takdim etti ve HÜRSİAD'a yeni üye olan işadamlarına üyelik belgesi ve rozet takma merasimi yapıldı.