Kılıçdaroğlu adaylık için söyleminin arkasında

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın bir uzlaşma sürecinde yeni bir aday belirlenebilirse o adayı destekleyebileceğini ifade ettiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın bir uzlaşma sürecinde yeni bir aday belirlenebilirse o adayı destekleyebileceğini ifade ettiğini söyledi. THY uçağıyla Ankara'dan İstanbul'a gelen Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile dün yaptığı görüşmeyi açıkladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Adaylıkla ilgili fikriniz değişti mi?" sorusuna da "Hayır. İlk ne söylediysem bulunduğum yerdeyim" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, "Kongrede neler olacak?" diye sorulması üzerine de "Kongrede nelerin olacağını tahmin edebilirsiniz. Kongre genel başkanı seçecek, Parti Meclisini seçecek. Kongrelerde neler oluyorsa bu kongre de öyle bir şey" dedi.

Bir gazetecinin, "Kongrede bir aday çıkmazsa..." şeklindeki ifadesine karşılık da Kılıçdaroğlu, mutlaka bir adayın çıkacağını ve bir adayın seçileceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, salı günü il başkanlarının toplanacağını ve tablonun daha net ortaya çıkacağını ifade etti.

"Deniz Baykal'ın tekrar genel başkanlığa döneceği yönünde bir izlenim aldınız mı?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Ben o konularda yorum yapmak istemiyorum. Çünkü Sayın Baykal'ın iradesinin yerine geçip, görüş bildirmek doğru değil. Ama benim edindiğim izlenim, Sayın Baykal, bir uzlaşma sürecinde yeni bir aday belirlenebilirse o adayı destekleyebileceğini ifade etti" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Yapılan bir ankette sizin genel başkan adaylığınıza yüzde 75 destek çıktı" demesi üzerine de "Kim destek veriyorsa teşekkür ederim" dedi.


CNN Türk