Gençler santraç turnuvasında mat etmek için yarıştılar

Zirve Üniversitesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Satranç Turnuvasında gençler mat etmek için yarıştılar.

Şato Restorantta

Zirve Üniversitesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Satranç Turnuvasında gençler mat etmek için yarıştılar.

Şato Restorantta düzenlenen turnuvanın açılışına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Satranç Federasyonu As Başkanı Gülkız Tülay, Milli Takımlar Menajeri ve Antrenör Özgür Solakoğlu, Sağlık Kurulu Başkanı Kıvanç Güngör, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ekinci ve Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Fatih İldöver'in katıldılar.

Turnuva öncesi turnuvaya katılan öğrencilerin velilerinin de katıldıkları "Satranç Sporunun Çocuk Gelişimi Üzerine Etkileri" konulu bir seminer düzenlendi.

Seminerde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, "Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her türlüsüne katkı veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Özellikle Akıl Oyunlarına son dönemde daha fazla ağırlık veriyoruz. Satrancın, gençlerin dolayısıyla da toplumun gelişimine çok büyük katkısı olduğu kanaatindeyiz. Bu tür etkinliklerle Akıl Oyunlarına katkılarımız devam edecektir" dedi.

Şato Restorantta düzenlenen Satranç Turnuvasına Gaziantep'teki Anaokullarının 6 yaş grubunda yer alan toplam 133 çocuk katıldı. Büyükşehir Belediyesi ve Satranç Federasyonu işbirliği ile düzenlenen turnuvaya katılan tüm çocuklara madalya ve sertifika verileceği "Satranç Turnuvası" 6 kategoride gerçekleştirildi.

Zirve Üniversitesi'nde düzenlenen, 16 Yaş Altı Genel, 16 Yaş Altı Bayan ve Büyükler Genel (Açık) olmak üzere 3 kategoride düzenlenen Gençlik Haftası Satranç Turnuvası'na toplam 166 sporcu katıldı.

15-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen turnuvanın 2.gününde Milli Takım Antrenörü ve Türkiye Şampiyonu Mikhail Gureviç'in 20 oyuncu ile aynı anda mücadele edeceği "Simultane Satranç Gösterisi" Gençlik Haftası Satranç Turnuvası'na şimdiden damgasını vurdu.