Continental Türkiye Müdürü Tamer: Türkiye pazarının ilk 3'ü içine girmek istiyoruz

Continental Türkiye Müdürü Ali Okan Tamer, Türkiye pazarında ilk üçe girmek için çalıştıklarını söyledi. Türkiye pazarında hızla büyüdüklerini ve bu n

Continental Türkiye Müdürü Ali Okan Tamer, Türkiye pazarında ilk üçe girmek için çalıştıklarını söyledi. Türkiye pazarında hızla büyüdüklerini ve bu nedenle güçlü bir bayi ağına ihtiyaç duyduklarını dile getiren Tamer, firma olarak pazarın çok üzerinde bir büyüme yakaladıklarını ifade etti.

Continental Türkiye Müdürü Tamer, Bursa'da bayi açılışına katıldı. Continental olarak Türkiye pazarında yeni olduklarını ama 1963 yılından beri oluşturulan bir bayi teşkilatları bulunduğunu aktaran Tamer, "Mevcut bir teşkilatın üzerine yeni binalar inşa ediyoruz. Türkiye pazarının ilk 3'ü içine girme iddiası olan bir şirketiz." dedi.

Türkiye'de çok güçlü olan ve uzun yıllardır faaliyet gösteren dünyanın en önde gelen lastik firmaları ile rekabet edeceklerini belirten Tamer, "Avrupa pazarındaki pazar payımız yüzde 21'in üzerinde. Türkiye'de de biz bu orana yakın rakamlara gelmek için mücadele veriyoruz. Bizi sevindiren şey, 2008'den bugüne kadar hakikaten bu orana doğru yolculuğumuzda, önemli bir adım attığımızı görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Firma olarak bisiklet lastiğinden kamyon lastiğine kadar çok geniş bir yelpazede üretim yaptıklarını dile getiren Tamer, "Continental, Avrupa'da pazar lideri konumunda. Bu liderliği korumanın yanı sıra gelişmekte olan ülkelerde, Türkiye gibi daha önceden çok faal olmadığı bölgelerde daha aktif olma stratejisini seçmiş durumda. Dolayısıyla Türkiye 2002'den 2008'e kadar distribütörle Continental'in bulunduğu bir pazardı. Burada potansiyelin ne kadar yüksek olduğunu kendilerine gösterdik." diye konuştu.

Türkiye'deki yolların AB standartlarında olmaması nedeniyle lastiklerin daha çabuk yıprandığını vurgulayan Tamer, kendilerinin lastikleri bu şartlara göre ürettiklerini vurguladı. Emniyetli ve en kısa fren mesafesini sağlayan lastikler üretmeye çalıştıklarını belirten Tamer, Ar-Ge yatırımlarına ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.