Balyoz kapsamında bazı subayların talimatla ifadelerinin alınması işlemi devam ediyor

Balyoz isimli darbe planı iddialarıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 3'ü emekli, dokuzu mu

Balyoz isimli darbe planı iddialarıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 3'ü emekli, dokuzu muvazzaf 12 subaydan bazılarının İzmir Adliyesi'nde ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

İfade vermek için büyük gizlilik içinde sivil plakalı otomobillerle İzmir Adliyesi'ne gelen bazı subaylar, sadece sanıkların girişleri için kullanılan bölümden içeriye alındı. İfadelerin alındığı haberinin yayılması üzerine adliyeye gelen gazeteciler içeriye alınmadı. İfade vermek için gelen subaylar İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Doğar'ın odasına çıktı. Subaylara burada haklarındaki iddialar okundu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gönderilen yöneltilen sorular soruldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ifadelerinin alınmasını istediği kişiler arasında, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral K.S., Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral H.H., Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral L.G., Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral M.F.İ., Deniz Kuvvetleri'ne bağlı albaylar F.D., Y.B.B. ve N.A. Yarbay M.B.K., Kara Kuvvetleri'ne bağlı Albay N.K. ile emekli subaylar H.H.D., H.Y. ve T.B.G. yeralıyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce de "Kafes" eylem planı soruşturması kapsamında Koramiral K.S. ve Tuğamiral M.F.İ.'nin ifadesini almıştı. Subayların ifade verme işleminin halen devam ettiği öğrenildi.