3. Cardıst Fuarı&zirvesi

Kart ve akıllı teknolojiler sektöründeki uygulamalar, en yeni teknoloji, hizmet ve ürünleri buluşturan 3

3. Cardıst Fuarı&zirvesi
Kart ve akıllı teknolojiler sektöründeki uygulamalar, en yeni teknoloji, hizmet ve ürünleri buluşturan 3. Cardist Kart ve Akıllı Teknolojiler Fuarı, 12 Mayıs - 14 Mayıs tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.
6.612 profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan fuar bankacılık, finans, perakende, ulaşım, telekomünikasyon ve sağlık sektörleri ile kamu kurumlarını bir araya getirdi. Cardist Zirvesi'ni ise 410 zirve katılımcısı takip etti.
NTSR Fuarcılık tarafından düzenlenen Cardist'e; BKM (Bankalararası Kart Merkezi) kurumu Ana Sponsor, MasterCard ve VISA kurumları Ödeme Sistemleri Sponsorları olarak destek verdi.
Türkiye'yi kart, akıllı teknolojiler ve ödeme sistemlerinin merkezi haline getirmek amacıyla düzenlenen Cardist Fuarı&Zirvesi, Rusya'dan Körfez ülkelerine kadar birçok ülkeden sektör profesyonellerini ağırladı.
Türkiye'nin ticari başkenti ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul; Cardist ile kart, akıllı teknolojiler ve ödeme sistemleri sektörünün buluşma noktası oldu. III. Cardist Kart ve Akıllı Teknolojiler Fuarı ve Zirvesi, kart ve akıllı teknolojilerin kullanıldığı tüm sektörlerdeki en yenilikçi uygulamaları ziyaretçilerine sundu.
Fuarda; kart dünyası, akıllı teknolojiler ve ödeme sistemlerinde dünyadaki gelişmeler sergilendi. 100'den fazla markanın yer aldığı fuarda, sektörün önde gelen kurumları yeni ürünlerinin tanıtımlarını gerçekleştirdi. Cardist'te kartlı ödeme sistemleri olan banka ve kredi kartları, ön ödeme sistemleri, temassız kartlar, yakın alan iletişimi (NFC - Near Field Communication), SIM tabanlı mobil ödeme çözümleri, toplu ulaşıma yönelik modern çözümler, çipli kimlik kartları, e-devlet çözümleri, müşteri sadakat
uygulamaları, RFID teknolojileri ve tanımlama teknolojilerindeki en inovatif uygulamalar sunuldu.
Son dönemlerin en çok ses getiren teknolojilerinden biri olan akıllı teknolojilerden NFC Teknolojisi Cardist'te tanıtıldı. Fuar açılışında Garanti Ödeme Sistemleri ve Avea'nın ortaklaşa geliştirdiği Yakın Alan İletişimi (NFC - Near Field Communication) projesinin lansmanı yapıldı. Yakın alan iletişimi(NFC) teknolojisini kullanarak cep telefonundaki sim kartla, kredi kartının çipini birleştiren iki şirket yıl sonuna kadar 100 bin abonenin bu teknolojiyi kullanacağını ön görüyor.
Akıllı kartların kamu alanında kullanımına örnek olarak TUBITAK UEKAI, ulusal kimlik projeleri ve akıllı kartlarla ilgili sunumlarını Cardist'te yaptı. TUBITAK UEKAI, kontaksız ve e-imza uygulaması içeren kredi kartı çalışmalarından ve ulusal kimlik yönetim sistemlerinden bahsetti.
Ulaşım sektöründe kartlar ve akıllı teknolojilerin kullanımına yönelik ürünler geliştiren Belbim bu yıl Cardist Fuarı'nda Validatör (GKM), AKDOM (Akbil Dolum Makinesi), OSM (Otomatik Satış Makinesi), Kollu Turnike, Flaplı Turnike, PDKS (Personel Devam Kontrol Sistemi) gibi cihazların yanında istanbulkart, İKİgeç, BİRgeç ve beşiBiryerde elektronik biletlerini de Cardist ziyaretçilerine sundu.
Kart ve akıllı teknolojiler alanında sosyal sorumluluk bilinciyle geliştirilen ''Yeşil Teknoloji'' de fuar izleyicileri ile buluştu. Fuar katılımcılarından Proline, kart kişiselleştirme teknolojilerinde yeni bir çığır açan lazer kişiselleştirme teknolojisi ile bu yıl fuarda bir ilki gerçekleştirdi.
Ulaşım sektöründe sunduğu yeni çözümler ile fuar katılımcıları arasında göze çarpan firmalardan Kent Kart, internetten dolum ve internetten otomatik dolum talimatı geliştirdikleri "Bitmeyen Kentkart" projelerini tanıttı.
NTSR Başkanı Serkan Tığlıoğlu fuar sonrası yaptığı değerlendirmede, Cardist Fuarı&Zirvesi'ne ilginin her geçen yıl arttığını belirterek, "Cardist'te bu yıl 100'ün üzerinde ulusal ve uluslararası marka yer aldı. Özellikle uluslararası katılımcılar ve ziyaretçilerin bir önceki yıla oranla daha ilgili olduklarına tanık oluyoruz. Ziyaretçi sayısında geçen seneye oranla yüzde 15'lik bir artış var. Fuarı bu sene 6 bin 612 kişi ziyaret etti. Yabancı ziyaretçi sayısında geçen fuara oranla 4 katı büyüme sağladık.
İlk kez ziyaret edenler Cardist'ten çok etkilendiklerini ve kesinlikle ziyaret edilmesi gereken organizasyonlardan biri olduğunu, bulunduğumuz coğrafya'da ilk 3 arasında yer aldığını belirtiyorlar. Bu kadar kısa bir sürede böylesine iddialı olduğumuzu göstermek bizleri çok motive ediyor ve hedeflerimize çok daha kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi.
Tüm dünyadan banka, finans ve kart sektöründeki önemli isimler; fuar kapsamındaki Cardist Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul'a geldi. Zirvede kartlar ve ödeme sistemlerinin geleceği, bu konuda dünyadaki trendler ve en başarılı uygulamalar konuşuldu.
12-13 Mayıs tarihlerindeki Cardist Zirvesi'nin başkanlığını Payments Cards&Mobile Yayıncısı ve Mobil Ödeme Danışmanlığı Şirket Direktörü Alexander Rolfe üstlendi. Zirvenin ilk günü Citigroup ve Visa Europe, Akbank, Türkiye İş Bankası, Garanti Ödeme Sistemleri ve Yapı Kredi Bankası gibi kurumların ulusal ve uluslararası üst düzey yöneticilerinin konferansları gerçekleştirildi.
İkinci gün oturumlarında ağırlıklı olarak ödeme sistemleri, mobil ödemeler, global SIM uygulamalarındaki yenilikler ele alındı. Mobil cüzdan servisi (ALCATEL), akıllı kimlik kartı çalışmaları (TÜBİTAK), dünyada en gelişmiş şehir kartı&bankacılık uygulaması (SMARTSOFT), sahtecilikte son trendler (ERSTE BANK) ve ön ödemelerin geleceği ikinci günün öne çıkan diğer başlıkları.
Zirvede genel olarak Avrupa'da ödemelerin geleceği, ödeme sistemleri, ön ödemeli kart sistemleri, para yönetiminde yeni dönem, kartlarda global zorluklar ve debit kartlar gibi bankacılık sektörünü yakından ilgilendiren başlıklar ele alındı. Banka kartları ve ödeme sistemleri ağırlıklı olmakla beraber farklı sektörlerdeki kart uygulamaları ve başarılı örnekler de paylaşıldı. Ön ödemeli sistemler, debit ve ön ödemeli kartlar, mobil ödemeler, global SIM pazarındaki trendlerin yanı sıra mobil cüzdan servisi,
sahtecilikte son trendler, dünyada en gelişmiş şehir kartı ve bankacılık uygulamaları da zirvede konu edildi.
Zirvenin kapanış konferansı ise son derece renkli geçti. Lüks Markalar Danışmanı Özlem Güsar'ın, 'Yeni Lüksün Yeni Müşterisi ve Bir Kredi Kartından Beklentileri' konferansı gerçekleştirildi. Konferansa Moda Tasarımcısı Siren Ertan, Gazeteci Zeynep Subaşı ve Beymen Pazarlama İletişim Direktörü Elif Tellaloğlu da katıldı.
Serkan Tığlıoğlu, Cardist Zirvesi'ni özetlerken, "Zirvede 2 gün boyunca toplam 5 oturum gerçekleştirildi. Toplam 30 konuşmacımız vardı. 12'si yabancı, 18'i Türk'tü. 410 kişi zirveyi izledi. Ulusal ve uluslararası zirve katılımcı sayısı da geçtiğimiz fuara göre bu sene yüzde 15 artış gösterdi. Zirveye gelen uluslararası ziyaretçi sayısı geçen senelere göre yüzde 10 arttı" dedi.
3. Cardist Kart ve Akıllı Teknolojiler Fuarı ve Zirvesi'nde bu yıl en akıllı kartlar, teknolojiler ve en yenilikçi sistemler ödüllendirildi. Dört farklı kategoride en yaratıcı ürün ve projelerin seçildiği Smartwards 2010 Ödülleri'nde inovasyon ana kriterdi.
Smartwards'ta Banksoft En Etkin Dış Kaynak Projesi, Kart Güzeli - En Akıllı Kart; Smartsoft Yılın En Etkin Projesi, Bileşim En Etkin Dış Kaynak Projesi kategorisinde ödül aldı. BKM kurumuna Ortak ATM Projesi ile Yılın Projesi kategorisinde ödül verildi. İsmail Yalçınkaya'ya da Sektör Onur Ödülü takdim edildi. Ödül töreninin sunuculuğunu ise ünlü televizyoncu Burcu Esmersoy üstlendi.
Banksoft Genel Müdür Yardımcısı Reyhan Yurtseven fuara ilişkin olarak, "Cardist 2010 bizim açımızdan başarılı ve keyifli geçti. Yenilikçi çözümlerimizi sergilediğimiz standımıza ilgi büyüktü. Özellikle, ön ödemeli ve temassız ödeme çözümlerimiz, banka kartı ve kredi kartını tek bir kartta sunan SimplyOne uygulamamız, anında kart basım ve ödeme imkanları sunan çözümümüz büyük ilgi gördü. Kampanya, sahtekarlık takip, üye işyeri başvuru değerlendirme ve POS takip sistemi ürünlerimiz de dikkat çekti. Fuarda,
mevcut ve potansiyel müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve sektördeki diğer dostlarımızla bir araya gelme ve görüşme fırsatı bulduk. Konferanslar da, konular ve konuşmacılar açısından oldukça zengindi. Türkiye'de her geçen gün büyümeye ve adını daha fazla duyurmaya devam eden kartlı ödeme sistemleri sektörü açısından böyle bir organizasyonun önemli olduğunu düşünüyoruz. Başta yurtdışından olmak üzere, katılımcı sayısının önümüzdeki yıllarda artmasıyla fuarın daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz" dedi.
Bileşim A.Ş. Kurumsal Müşteri İlişkileri Bölümü- Yeşim Karaca ise, "Sektörümüzün Türkiye'deki son durumunu izlediğimiz, farklı ve keyifli bir organizasyon olan Cardist, 2010 yılında konseptine eklediği Smartwards Ödülleri ile güzel bir organizasyon oldu" şeklinde konuştu.
(CY-CY-E)