Opet Madeni Yağlar Pazarının Lideri Olmayı Hedefliyor

Akaryakıt dağıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden OPET, madeni yağlar sektöründeki konumunu "OPET Full Serisi Motor Yağları" ile güçlendirmeyi hedefliyor.

Opet Madeni Yağlar Pazarının Lideri Olmayı Hedefliyor
Opet'ten yapılan açıklamaya göre, "OPET Full Serisi Motor Yağları" ürünleri binek, hafif ticari ve ağır ticari araçlarda yüksek performans ve tam koruma sağlıyor.
Konuyla ilgili düzenlenen toplantıda OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca ile OPET Genel Müdür Yardımcısı Murat Seyhan, akaryakıt sektörü ve madeni yağ pazarı hakkında bilgi vererek OPET Full Serisi motor yağlarını tanıttı.
OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, "OPET Madeni Yağları, OPET'in büyümeyi hedeflediği ve yatırım yaptığı önemli alanlardan biridir. OPET olarak teknolojiye ve yenilikçiliğe her zaman öncelik tanıyoruz. Yeni Full Serisi Motor Yağları ile sektördeki iddiamızı güçlendireceğiz" dedi.
OPET Genel Müdür Yardımcısı Murat Seyhan ise toplantıda yaptığı konuşmasında, "OPET'in madeni yağ pazarında sürekli büyümesinin temelini, yüksek kaliteli ürünlerini en iyi hizmet ile sunma anlayışı oluşturmaktadır. Bu anlayış doğrultusunda, sürekli gelişen ve yeni ürünlerle zenginleşen OPET Motor Yağları ailesinin geldiği son noktada ürünlerimizin içeriğini güçlendirirken, ambalajlarını da yenileyerek yeniden yarattık" dedi.
OPET'in madeni yağ pazarındaki yerine de değinen Murat Seyhan, OPET Full Serisi ile madeni yağlar pazarının lideri olmayı hedeflediklerini belirtti.
OPET'in tek vardiyada yıllık 75 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak yeni madeni yağ fabrikası hakkında bilgi veren Seyhan, fabrikanın Tüpraş Aliağa rafinerisi yanında kurulacağını, Tüpraş rafinerisi ve limanı ile direkt bağlantılı olarak çalışacağını ifade etti.
OPET Madeni Yağlar'ının Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Asya'da 21 farklı ülkeye ihraç edildiğini söyleyen Murat Seyhan, "İhracat yaptığımız ülkeler arasında İngiltere, Yunanistan, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Fas ve Pakistan gibi ülkeler yer alıyor" diye konuştu.
Ürünlerin yeni yüzünü belirlemek için bir ilke imza atarak Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu işbirliği ile Türkiye çapında bir tasarım konkuru açıldığını söyleyen Murat Seyhan, bu süreçle ilgili bilgi verdi:
"Ürünlerimizin yeni dış görünümü için açtığımız konkura 14 firma 39 farklı tasarım ile katıldı. Lansman kurulumuz tarafından belirlenen 20 tasarım için OPET çalışanlarının katıldığı bir anket düzenledik. Anket sonucunda finale kalan 4 ambalaj tasarımının prototiplerini alarak İstanbul'un sanayi sitelerinde hedef kitlenin nabzını tutmak için araştırma yaptık."
Murat Seyhan, araştırma sırasında, ambalajların kalite ve performans algısı gibi 10 farklı konuda değerlendirme yapılarak en güçlü imajı yansıtan ambalajın seçildiğini söyledi. Araştırma sonucunda belirlenen yeni ambalajın tasarımı birçok markanın endüstriyel tasarımına imza atan, yurt içinde ve dışında çeşitli ödüllerin sahibi Endüstriyel Tasarımcı Gamze Güven'e ait.
Teknolojiye ve yenilikçiliğe verdiği önemle her geçen gün büyüyen OPET, Madeni Yağlar'ın üretiminde de teknolojik işbirliklerine gidiyor. OPET bu anlamda sadece madeni yağ işi yapan şirketler içinde dünyanın en büyüğü, Almanya'nın ilk dolum pazarının liderlerinden Fuchs Petrolub AG ile 5 yıldır işbirliğini sürdürüyor. OPET Fuchs A.Ş endüstriyel yağların üretimi ve dağıtımı konusunda hizmet veriyor.