"Engelliler için il merkezlerinde engelli KPSS'si yapılsın"

Türk Sağlık Sen, kamuda istihdam edilecek engelliler için tüm il merkezlerinde bir engelli KPSS'si yapılmasını istedi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkan

Türk Sağlık Sen, kamuda istihdam edilecek engelliler için tüm il merkezlerinde bir engelli KPSS'si yapılmasını istedi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, engelliler haftası ile ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye'de kamuda engelli istihdamında bir ayıp yaşandığını belirten Kahveci, "Özürlü kadrolarında büyük boşluk var. Son dönemde engelli istihdamının artırılacağına dair açıklamalar yapıldı. 2010'da 38 bin engelli memurun alınacağı ifade edildi. 2010 yılı içerisinde bu istihdamın yapılması ve bu ayıba son verilmesi en büyük arzumuzdur." dedi.

Kahveci kamuda istihdam edilecek engellilerin uygun olarak, yurt genelinde illerde bir engelli KPSS'si yapılmasını istediklerini belirtti. Kamuda engelli istihdamında yapılan sınavlar için engelli vatandaşların tüm yurttan binbir zorlukla Ankara'ya gelerek kurumlarda sınava girdiğine dikkat çeken Kahveci, "Bunun yerine tüm il merkezlerinde bir engelli KPSS'si yapılsa, sorulardan sınav salonlarına kadar her şey engelli arkadaşlarımız için hazırlansa çok önemli bir hizmet yapılmış olur. Böylelikle sınava giren engelli arkadaşlarımız için büyük bir kolaylık sağlanmış olur. Böyle bir sınavın hükümet tarafından gerçekleştirilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Kahveci yapılacak böyle bir sınav sonucunda alınan puanlarla adayların her kurumda açılan engelli kadrolarına başvurabilmelerinin sağlanmasını ve devlettin özürlü alımını tek bir elden yapması gerektiğini kaydetti.

Kamuda engellilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Kahveci açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Engelli vatandaşlarımızı çalışma hayatına ne kadar iyi adapte edebilirsek toplumsal yaşama katılmalarını da o derece sağlamış oluruz. Bunun için Türkiye'de engelli istihdamı her şeyden önce bu vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda yer alabilmeleri için çözülmesi gereken temel sorunudur. Bu istihdamı sağlarken de özellikle çalışma mekânlarının engelli vatandaşlarımıza göre dizayn edilmesi veya engelleri göz önüne alınarak belli işlerde çalıştırılmalarının sağlanması gerekir. Biz bu konuda öncülüğün devletin yapmasını ve çalışan engellilerin çalışma hayatlarını kolaylaştırmasını istiyoruz. Böylelikle de özel sektöre örnek olunacağına inanıyoruz. Sorunların çözülmesi dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyoruz."