Cristian Baroni: Fenerbahçe forması motive ediyor

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni, şampiyonluğu taraftarlarıyla birlikte kutlamak istediklerini söyledi.

Cristian, Fenerbah

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Cristian Baroni, şampiyonluğu taraftarlarıyla birlikte kutlamak istediklerini söyledi.

Cristian, Fenerbahçe Televizyonu'na yaptığı açıklamada, şampiyonluğa olan inancını dile getirerek, ''Taraftarımızla, herkesle birlikte bu güzel, mutlu şampiyonluğu kutlamak istiyoruz'' dedi.

Trabzonspor maçını kazanmak istediklerini kaydeden sarı-lacivertli oyuncu, ''Şampiyon olacağımıza inanıyoruz ve en son deplasmanda aldığımız güzel bir galibiyet vardı. O galibiyetten sonra kendi sahamızda oynayacağımız maçı kazanıp taraftarımızla herkesle birlikte bu güzel, mutlu şampiyonluğu kutlamak istiyoruz'' diye konuştu.

Takımının gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesinin kendisi için çok önemli bir duygu olduğunu vurgulayan Cristian, şunları söyledi:

''İlk yılımda Fenerbahçe formasıyla bu önemli başarının altına imza atacak olmam, bu takımın bir parçası olmak, benim ismimin de tarihe geçecek olması gerçekten beni mutlu eden faktörlerden bir tanesi. Elbette ilk senemde olması da beni çok mutlu ediyor. Herhangi bir oyuncuya sorsanız, bu tip bir turnuvada forma giymek ister. Açıkçası bu seneki başarımızdan sonra Fenerbahçe formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olma duygusu bana da mutluluk veriyor. Ben de oldukça fazla istiyorum.''

''FENERBAHÇE FORMASI BENİ MOTİVE EDİYOR''

Fenerbahçe'ye transferinin de kendi adına doğru bir karar olduğunu kaydeden Brezilyalı oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Elbette verdiğim kararın sonuna kadar doğru olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe'nin doğru bir karar olduğunu düşündük ve geldik. İlk senemde şampiyonluğa çok yakınız. Onun haricinde UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösterme şansı bulduk ve önümüzdeki sene için her şeyin çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Her açıdan baktığımda, gerek ailem, gerek kariyerim için Fenerbahçe'ye gelmekle çok doğru bir karar verdiğimi söyleyebilirim. İstikrarın olması için bir futbolcunun düzenli bir şekilde yaşaması gerekiyor. Elbette ki bazen iyi, bazen kötü oynadığınız durumlar olabilir. Benim ilk geldiğim zamanki alışma sürecimin çabuk geçtiğini düşünüyorum. İlk başlarda hızlı uyum sağladım, gerek bulunduğum yere, gerekse takıma. Fakat bunlar devam ederken ufak tefek sakatlıklar yaşamaya başladım. Sakatlıklarımdan dolayı düzenli oynama şansı bulamayınca performansımda düşüş yaşandı. Fakat benim yapmam gereken bu seneyi değerlendirip önümüzdeki sene daha iyi olmak.''

Cristian Baroni, kendisini maçlarda en çok motive eden şeyin ise Fenerbahçe forması giymek olduğunu, kendileriyle birlikte sevinen ve üzülen milyonlarca insanın olduğunu söyledi.

Sarı-lacivertli oyuncu, Türkiye'de futbolun çok sert oynandığını, oyuncuların da hiçbir şekilde vazgeçmeden mücadelesini sürdürdüğünü dile getirdi.

ANKARAGÜCÜ MAÇINDAKİ GOL SEVİNCİ

Geçen hafta takımının Ankaragücü ile yaptığı maçta attığı golün ardından yaşadığı gol sevinci konusundaki soruyu da Cristian şöyle yanıtladı:

''O haftaya baktığımız zaman herkes bizim aleyhimize konuşmalar yapıyordu. Diğer takım taraftarları da Fenerbahçe'nin kaybetmesini istiyor diye düşünüyorduk. Sahaya girdiğimizde tribünlere baktığımızda her şeyi görebiliyorduk. Her forma rengini görebiliyorduk. Bu da şunu gösteriyordu, herkes bize karşıydı. Golü attıktan sonra hafta boyunca söylenenler, göz önüne alındığında o konuşan insanların o anda ağlıyor olabileceğini düşündük ve de ağlamalarına birazda biz yardımcı olabilmek için öyle gol sevinci yaptık.''

Şampiyonluk konusunda herhangi bir şüphe yaşamadıklarına dikkati çeken Brezilyalı futbolcu, ''Çünkü biz baştan itibaren takımımızın kalitesine inandık. Çalışmalarımızı da bu yönde yaptık. Takıldığımız zamanlar oldu, sıkıntı çektiğimiz zamanlar oldu. Hatta bir şekilde çoğu insanın şampiyonluktan şüphe ettiği zamanlar oldu. Hiçbirimiz ne şampiyonluktan ne de kalitemizden vazgeçtik ve sonuç olarak son haftaya girdiğimizde şampiyonluğun en büyük adayı biziz'' dedi.

BREZİLYA MİLLİ TAKIMI KONUSU

Fenerbahçeli oyuncu, Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga'nın kadro konusundaki tercihleriyle ilgili soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

''Oturduğumuz yerden yorum yapmak açıkçası kolay ve yorum yapmaya gelince hocanın kafasından geçenleri net olarak bilemezsiniz. Benim üzüldüğüm nokta kardeşim diye adlandırabileceğim Andre Santos'un Brezilya Milli Takımı'na çağrılmamış olması. Ben onun çağrılabileceğini, orayı hak ettiğini düşünüyordum, fakat çağrılmadı. Hocamızın kararıdır. Dünya Kupası'nda ne olur ne olmaz, ya da kadro iyi midir değil midir biz karar veremeyiz. Çünkü orayı yöneten birisi var, kendisi kararları verir. Kafasındaki planlara göre takımı da kurmuştur. Biz destekleyeceğiz.''

Kendisinin ve vatandaşı Alex'in sezon içinde başarılı bir performans sergilediğini savunan Cristian, ''Hak ediyor muyuz? Elbette ediyoruz. Fakat çağrılmadığımız için hiçbir şekilde çağırmayanları da eleştirmiyoruz. Bizim yapmamız gereken çalışmamıza devam etmek. Alex, Brezilya Milli Takımı'nda uzun süre oynadı. Tabii ki çağrılmayı hak ediyor. Kesinlikle hak ediyor oynamayı. Çünkü kalitesiyle, zekasıyla, gösterdiği performansla sonuna kadar hak ediyor. Ben milli takıma hiç çağrılmadım. Çağrılırsam ben de takımım için sonuna kadar yardımcı olabileceğimi düşünüyorum'' diye konuştu.

''ALEX BİZİM İÇİN DEHA''

Kaptanı Alex'e övgüler yağdıran Cristian, ''Alex'in karşısında oynasaydım, rakibim olsaydı onu tutmakta çok büyük zorluk çekeceğimi düşünüyorum. Çünkü Alex oyunculuk bakımından da zeka bakımından da gerçekten üst düzey bir oyuncu. Saha içerisinde aklıyla, zekasıyla oynayan top ayağındayken, ayağında değilken ne yapacağını bilen ve bunu önceden planlayan yapıya sahip. Zekasıyla rakibi yoran bir yapıda. Top ayağına geldiğinde çok nadirdir Alex'in hata yaptığı. Topu ondan almak zor. Bu yüzden zorluk çekerdim çünkü o bizim için deha'' ifadelerini kullandı.

Dünyanın en iyi ön liberosu olarak Barcelonalı Xavi'yi gördüğünü kaydeden Cristian, dünyanın en iyi 11'i olarak da, J. Cesar, Maicon, Lucio, Terry, A. Cole, Xavi, Iniesta, C. Ronaldo, Kaka, Messi ve Ibrahimovic'i gösterdi.