Ahi Evran Aniversitesi Türk dış politikasını konuştu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından, Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda 'Türk Dış Politikası' konulu panel düzenl

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından, Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda 'Türk Dış Politikası' konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türel Yılmaz, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal ve Bilkent Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ali Karasar katıldı.

Prof. Dr. Hasan Ünal konuşmasında, Türkiye'nin Kıbrıs ve Balkanlardaki dış politikası ile ilgili bilgiler vererek, Türkiye'nin AB'ye girme sürecine değindi. Ünal, Türk milletinin AB'yi iyi kavraması gerektiğini anlatarak, AB sürecinde Türkiye'nin maddi ve manevi değerlerinin zarar görmemesi gerektiğini belirtti.

Doç. Dr. Hasan Ali Karasar, Türkiye-Avrasya ilişkileri ile ilgili bilgiler verdi. Türkiye için Avrasya'nın Avrasya için Türkiye'nin öneminden bahseden Karasar, Türkiye- Azerbaycan ilişkisinin iyi kavranması gerektiğini anlattı. Karasar, Azerbaycan'nın Türkiye için önemini anlatarak, Türkiye-Ermenistan ve Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Türel Yılmaz, konuşmasına "Türkiye'nin bir Ortadoğu politikası oldu mu şimdiye kadar ?" sorusunu sorarak başladı. Yılmaz, Türkiye'nin bir Ortadoğu politikası olduğunu ancak, son derece pasif bir politika olduğunu söyledi. Türkiye'nin Ortadoğu politikasının tarihi gelişim süreci ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Türel Yılmaz, Türkiye'nin gelecekte Ortadoğu ile ilgili nasıl politikalar sergileyeceğinin tam olarak belirlenmediğini söyledi. Prof. Dr. Türel Yılmaz konuşmasını, panelin düzenlenmesi için çok büyük emek harcayan Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Leyla Harputlu ve çalışanlarına teşekkür ederek sonlandırdı.

Panel sonrasında Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali İhsan Karayiğit, panele katılan konuşmacılara ve paneli düzenleyen Sosyal Bilimler Enstitüsü yönetimine teşekkür ederek, plaket verdi.