Mersin Smmmo'da 'Kongre' Hazırlıkları

Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda (SMMMO) genel kurul hazırlıkları sürüyor

Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda (SMMMO) genel kurul hazırlıkları sürüyor. 15-16 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongrede 3 ismin başkanlık için yarışacağı bildirildi.
Mersin SMMMO 20. Olağan Genel Kurulunun, hafta sonu oda hizmet binasında gerçekleştirileceği açıklanırken, başkanlık için de mevcut başkan Dursun Göktaş'ın yanı sıra Niyazi Altun ile birlikte İbrahim Öngü'nün de liste hazırladığı kaydedildi. Başkanlık seçimleriyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Dursun Göktaş, 20 yıllık önemli faaliyetlerden sonra yeni dönemde de önlerinde ciddi hedefler olduğunu ifade ederek, oda üyelerinin kendi aralarındaki birlik ve beraberliği koruyup, dayanışmayı sağlaması halinde önlerindeki tüm engelleri rahatlıkla aşabilecekleri gibi mesleği de yücelteceklerini kaydetti.
Bir diğer başkan adayı Niyazi Altun ise, mesleki sorunların çözümünde odanın kuruluşundan bu yana geçen 20 yıllık zaman diliminde herhangi bir ilerleme kaydedilemediğini iddia ederek, bu noktada kendilerinin ellerini taşın altına koyarak, sorumluluk üstlendiklerini ve yönetime de talip olduklarını anlattı. Altun, muhasebe mesleğinin bir gönül işi olduğunu, bu nedenle de söz konusu mesleğin sevilmeden yapılmayacağının altını çizerek, gecesini gündüzüne katarak mesleki sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan meslek mensuplarının, emeklerinin karşılığını eksiksiz ve zamanında alamadığını dile getirdi.
Mersin SMMMO Başkanlığı'na adaylığını açıklayan isimler arasında yer alan İbrahim Öngü de mevcut yönetimin sorun ve sıkıntıları aşmada yetersiz kaldığını, kendilerinin işte tam da bu noktada devreye girerek, yeni bir yönetim anlayışı ve yepyeni bir ekiple sorumluluk üstlenmek istediklerini anlattı. Öngü, hafta sonu yapılacak olan genel kurulda başkanlığa ekibiyle birlikte talip olduğunu hatırlatarak, oda üyelerinin de sandık başına gittiğinde en doğru kararı vereceğine inandığını söyledi.