Köy okulu öğrencileri Avrupa'ya açıldı

Ulukışla Şehit Yıldıray Kılınç İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, AB projesi ile Slovakya'ya gidiyor.

Niğde'de Ulukışla Şehit Yıldıray Kılın

Ulukışla Şehit Yıldıray Kılınç İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, AB projesi ile Slovakya'ya gidiyor.

Niğde'de Ulukışla Şehit Yıldıray Kılınç İlköğretim Okulu, Slovakya'nın Základná Škola İlköğretim Okulu ile birlikte hazırladığı "Haydi Kardeş Olalım" isimli AB Comenius Projesi kapsamında Avrupa'ya gidecek. Okul öğretmen ve öğrencilerinden oluşacak 24 kişilik ekip 15 Mayıs'ta Slovakya'ya hareket edecek.

Okul heyeti Slovakya'ya hareketten önce Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar'ı ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Yaşar, Niğde'den daha önce çeşitli kasabalardan Avrupa Birliği projeleri ile öğretmen ve öğrencilerin yurt dışına çıktığını ancak ilk defa bir köy okulunun böyle bir projeye imza atmasının takdire şayan bir durum olduğunu belirterek projede emeği geçenleri tebrik etti.

Ulukışla İlçe Milli Eğitim Müdürü Genç Osman Atılgan da bu projenin ilçedeki diğer okullara örnek olduğunu vurgulayarak, "Eminlik Şehit Yıldıray Kılınç İlköğretim Okulumuz taşıma merkezi bir okuldur. Bu okula yedi farklı köyden öğrenci gelmektedir. Proje kapsamında her köyden birkaç öğrenci yurt dışına gidecek ve bu öğrencilerimiz döndüklerinde deneyimlerini kendi köylerine aktaracaklar." dedi.

Okulun 7. Sınıf öğrencilerinden Meryem Özdemir, yurt dışına çıkmayı hayal bile etmediğini, bu proje ile hayallerinin ötesine geçtiğini gözyaşları içinde anlattı. Meryem Özdemir, "Öğretmenlerimiz proje çalışmalarımızda bize güvendi. Öğretmenlerimize bize bu fırsatı sundukları için çok teşekkür ederiz. Biz köy yerinde, tüm zorluklara, sıkıntılara ve imkânsızlıklara rağmen öğretmenlerimizle birlikte böyle bir projeyi gerçekleştirdik. Bunun için çok mutluyuz." şeklinde konuştu.