Kaymakam Polat; 'Engellileri Topluma Kazandırmalıyız'

Marmaris Kaymakamı A. Serdar Polat, Marmaris'te yaşamını sürdüren zihinsel engellileri kapatıldı.

Kaymakam Polat; 'Engellileri Topluma Kazandırmalıyız'
Marmaris Zihinsel Özürlü Öğretilebilir ve Eğitilebilir Çocukları Koruma ve Eğitimlerini Sağlama Derneği yönetimi, Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat'ı makamında ziyaret ettiler. Engelliler Haftası nedeniyle gerçekleştirilen ziyarette dernek başkanı Ayhan Dursun, Armutalan Belediyesi tarafından Sanat Sokağı'nda kendilerine tahsis edilen tezgahın bu sene verilmeyeceğini öğrendikleri için üzüntü duyduklarını ifade etti ve Kaymakam Polat'tan destek istedi. Ayrıca 3 Haziran'da tamamen zihinsel engelli çocuklardan oluşan müzik korosunun vereceği konser hakkında bilgilendirdi.
Her yıl 10 â€" 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan engelliler Haftası nedeniyle Marmaris Zihinsel Özürlü Öğretilebilir ve Eğitilebilir Çocukları Koruma Derneği yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayan Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat, "Engelliler toplumun birer parçasıdır. Devletin bir temsilcisi olarak engelli çocuklarımızın topluma kazandırılmaları ile ilgili her türlü projeyi imkanlarımız dahilinde destekliyoruz. Onları üretken hale getirmeli, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamalı ve her zaman desteklemeliyiz. Normal insanlarla aynı seviyede olmalarını sağlamak asli görevimizdir" dedi.
Engelli çocukların eve kapatılmaması gerektiğini belirten dernek başkanı Ayhan Dursun ise, "Var olan çocuklarımızı dışarıda tuttuğumuz sürece onları kazanabiliriz. Zaten bizim savaşımız onları topluma kazandırıp, üretken hale getirmektir. Nilgün Kale hocamız, Halk Eğitim Merkezi ve Özürlüler Derneği ile birlikte Özürlüler Orkestrası kurmaya karar verdik. Şu anda 7'si kız, 3,ü erkek 10 öğrencimize haftanın iki günü nota okumasını öğretiyoruz, kendi enstrümanları ile ders veriyoruz. Gerekli eğitimi aldıktan ve çalışmalarını tamamladıktan sonra 3 Haziran'da bir konser vereceğiz" şeklinde konuştu.
Marmaris'in Armutalan beldesinde her yıl yaz sezonunda açılan sanat sokağında bugüne kadar tezgah açtıklarını belirten başkan Dursun, bu yıl kura ile yer verildiği için Armutalan Belediyesi yetkililerinin kendilerinden tezgahı geri aldıklarını açıkladı ve Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat'tan konu ile ilgili destek istedi.