Elmadağ'a 'şehitlik anıtı' yapılıyor

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, ilçe girişine şehitlik anıtı yapılması için çalışma başlattı. Anıt, Samsun Yolu üzeri Elmadağ girişi Roketsan Fab

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, ilçe girişine şehitlik anıtı yapılması için çalışma başlattı. Anıt, Samsun Yolu üzeri Elmadağ girişi Roketsan Fabrikası yanındaki hakim tepeye yapılacak.

Elmadağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün başlattığı çalışma ile 43 ili başkente bağlayan Samsun Yolu üzerine bir Şehitlik Anıtı yapılıyor. Projesi tamamlanan ve yapımına başlanan anıt ile ilgili olarak ekipler hummalı bir çalışma içerisine girdi. Anıtın yapılacağı bölgede yeşillendirme çalışmalarına başlayan ekipler çevre düzenlemesini bitirerek anıt için gerekli altyapıyı tamamladı. Bu yıl içerisinde bitirilmesi planlanan çalışmanın şehitlerin ruhuna bir hediye olarak sunulması amacı taşıdığı bildirildi.

Elmadağ'a giriş ve çıkışta göze ve ruha hitap edecek olan çalışma ile vatan aşkı için canını seve seve veren görev insanlarının her zaman için rahmetle anılmasının kendisi için çok önemli bir düşünce olduğunu belirten Başkan Şahin, "Üzerinde yaşadığımız bu toprakları şehitlerimize borçluyuz. Onların sayesinde gündelik hayatımıza devam ediyoruz. Onların sağladığı güven duygusu ile yaşantımızı idame ettiriyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kararlılığı ve cesareti ile modern bir ülkede yaşıyoruz." dedi.

Şehitlik anıtının yeşil bir yerleşke düzeni içerisinde olacağı; yerleşkenin içerisinde oturma alanları, tören alanı, tuvalet ve çeşmenin bulunacağı aktarıldı. Anıtın 300 metrekare alanda kurulacağını ve 10 metre yükseklikte olacağını yerleşkesinin özel fidanlarla yeşillendirileceğini söyleyen Şahin, çalışmaların 30 Ağustos tarihine kadar yetiştirilmesi için uğraş verildiğini söyledi.