Düzce'de Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, vergisini ödeyen tüm üyelere teşekkür ederken, kayıt dışı ekonominin mükellefleri zor durumda bıraktığına söyledi.

Düzce'de Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı
Düzce'de kurumlar vergi rekortmeni olan mükellefler DTSO Meclis Toplantı Salonu'nda açıklandı.
Toplantıya Düzce Defterdar vekili Fuat Yıldırım, Vergi Dairesi Müdürü Tahsin Güler, Gelirler Müdürü Münir Temircan, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Cemal Polat ve DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük katıldı.
Defterdar vekili Fuat Yıldırım, 2009 yılında 5908 Gelir Vergisi Mükellefi, 1321 Gayrımenkul Kira Mükellefi ve 1885 kurumlar vergisi mükellefinin beyanda bulunduğunu belirterek, "Devletimize duyarlı ve özverili bir şekilde, severek ve isteyerek vergisini ödeyen tüm mükelleflerimize teşekkür ediyor, kendilerine başarılar ve bol kazançlar diliyorum. Tüm rekortmenlerimizi de canı gönülden kutluyorum. Her türlü yardım ve desteklerinden dolayı Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetimine de teşekkür ediyorum" dedi.
Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, vergisini ödeyen tüm üyelere teşekkür ederken, kayıt dışı ekonominin mükellefleri zor durumda bıraktığına işaret etti. Büyük, "Bizler iş alemi olarak bir taraftan ülke ekonomisine katkıda bulunmanın, vergi ödemenin haklı gururunu yaşıyoruz ama diğer taraftan da acaba vergi ödemek durumunda olan herkes vergisini ödüyor mu? Hepsinden önemlisi de acaba ödediğim bu vergiler doğru yere harcanıyor mu? Şeklinde haklı endişeler taşıyoruz. Açıkça ifade ediyoruz ki endişelere katılmamak mümkün değildir. Ülkemizde vergi adaletini henüz tahsis edebilmiş değiliz. Son 10 senede gelir vergisi mükellefi 1 milyon 800 binde kalmıştır. Esasen kayıt dışı ekonominin tüm ekonominin yarısı ulaştığı bir ülkede vergi adaletinin sağlanabilmesi de mümkün değildir" dedi.
Konuşmaların ardından Defterdar vekili Fuat Yıldırım kurumlar vergisi alanında ilk 10'a giren isimleri ve ödeyecekleri vergi miktarlarını açıkladı. Açıklamaya göre rekortmenlikte birinci Seta İnşaat, ikinci Bayer Plastik, üçüncülükte ise adını açıklanmasını istemeyen bir kurum bulunuyor.