CHP Grup Başkanvekili Okay: Anayasa Mahkemesi'ne yarın başvuracağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Anayasa değişiklik paketiyle ilgili yarın saat 11.00 gibi Anayasa Mahkemesi'ne başvur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Anayasa değişiklik paketiyle ilgili yarın saat 11.00 gibi Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Okay, CHP eski Milletvekili Oya Araslı'nın Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Okay, Deniz Baykal'ı karşılamak için beklediği sırada gazetecilerin sorularını cevapladı. YSK'nın Anayasa değişiklik paketiyle ilgili referandum tarihini belirleyeceğinin hatırlatılması üzerine Okay, yargının alacağı kararları sorgulayamayacaklarını söyledi. Okay, "Mahkemenin kararına saygı gösteririm. YSK'nın kararına da saygı gösteririm. Bu tür üslup yanlış şık değil. Kendini hukuka uyduracaksın. Hukuku siyasete uydurmaya çalışıyorlar. Siyaset hukuku olacak." dedi.

Bir gazetecinin, "YSK'nın secim kararını bekleme gibi bir durumunuz yok değil mi?" sorusuna ise Okay, "Bunların ikisi birbiriyle bağlantılı değil. YSK referandum tarihini belirleyecek. Biz de Anayasa değişikliğinin Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürüyoruz. İkisi birbirinden bağımsız bir konu. Onun için YSK'nın kararını beklemeye gerek yok. YSK ya 60, ya 120 ya da 4 ay diyecek. Saygıyla karşılıyorum." yanıtını verdi.