Bolu Valiliği'ne atanan Özçimen: Gönüllere girebildiysek başarılıyız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesi ile Bolu Valiliği'ne atanan Burdur Valisi İbrahim Özçimen, "Burada gönüllere gireb

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesi ile Bolu Valiliği'ne atanan Burdur Valisi İbrahim Özçimen, "Burada gönüllere girebildikse kendimizi başarılı sayıyoruz." dedi. Burdur Valiliği'ne ise, İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Tapsız atandı.

Özçimen, Cihan'a yaptığı açıklamada Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesine gidiyor olmanın kendini çok mutlu ettiğini belirtti. Bu görevin üstesinden gelmeye çalışacağını kaydeden Özçimen, bu işi yaparken her zaman destekçilere ihtiyacının olacağını ifade etti. Yunus Emre'nin 'Gönül Çalab'ın tahtı / Çalab gönüle baktı / İki cihan bedbahtı, kim gönül yıkar ise' dizelerini hissederek iş yapmaya çalıştığını belirten Özçimen, "Burada gönüllere girebildikse kendimizi başarılı sayıyoruz. Giremediysek başarısız olmuşuzdur. Burdur'da birçok iş yaptık ama aslında o kadar önemli değil. Bir gönül, bizim yaptığımız duble yollardan yada diğer işlerden daha önemli. Biz buraya gönül yapmaya geldik, gideceğimiz yerde de bunun için çalışacağız." diye konuştu.

Burdur'da yapılacak daha çok iş bulunduğunu ifade eden Özçimen, şöyle devam etti: "Turizmle ilgili büyük projelerimiz vardı. Turizm açısından Burdur çok bakir bir alan. Çok büyük istikbal vaat ediyor. Son projeleri gelen arkadaşımızın devam ettireceğine inanıyorum. Burdur'a fen lisesinin yanına birçok okul kazandırdık. Burdur'da yapmayı isteyip de yapamadığımız şey herhalde kıyısından döndüğümüz Yeşilova ilçesindeki yüksekokul olacak. Orada hayırseverimiz kriz sebebiyle işini tamamlayamamıştı. Ama başlanan o işlerinde yarım kalmayacağını umuyorum."

12 Mayıs 2008'de Burdur'da göreve başlayan Özçimen'in birçok başarılı işlere imza attı. Özçimen, bölünmüş yol çalışmaları, eğitimde alınan şampiyonluklar, atıl vaziyette bekleyen Yeşilova battaniye fabrikasının yeniden üretime geçmesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması, Karaçal Barajı'nın 16 yıl aradan sonra su tutmaya başlamasında büyük paya sahip.

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Burdur Valisi İbrahim Özçimen Bolu'ya atandı. Burdur Valiliği'ne de İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Tapsız atandı.