BDP'li milletvekillerden cezaevine ziyaret

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde siyasi tutukluları ziyaret eden BDP'li Bengi Yıldız, "Arkadaşlarımızın tutuklanması uzun zamandan beri artık tedbir o

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde siyasi tutukluları ziyaret eden BDP'li Bengi Yıldız, "Arkadaşlarımızın tutuklanması uzun zamandan beri artık tedbir olmaktan çıkmış, bir cezalandırma durumuna dönüşmüştür. Hangi partinin bin 530 üyesi gözaltına alınsa o parti çalışamaz." dedi.

BDP Grup başkan vekilleri ve Batman milletvekilleri Ayla Akat Ata ile Bengi Yıldız, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan siyasi tutukluları ziyaret etti.

Ziyarette, milletvekillerinin yanı sıra BDP PM Üyesi Mehmet Candemir ve Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel de hazır bulundu. Ziyaret öncesi, cezaevi kapısında bir açıklama yapan BDP Batman Milletvekilli Bengi Yıldız, özgürlüklerin demokrasilerin en çok tartışıldığı ve konuşulduğu bir dönemde, bin 530 partili tutuklunun bazılarının da Batman cezaevinde tutulduğunu dile getirdi.

Yıldız, "Ne yazık ki yargılama süreci, bir hukuk devletinde işlemesi gereken çabuklukta ve hızda olmuyor. Arkadaşlarımızın tutuklanması uzun zamandan beri artık tedbir olmaktan çıkmış, bir cezalandırma durumuna dönüşmüştür." diye konuştu.

Anayasa değişiklik paketinin Meclis'ten geçtiğini, halka geleceğini belirten Yıldız, "Anayasa'nın adaleti ve özgürlükleri getirdiğini iddia eden ve 8 yıllık iktidar dönemi içinde çok ciddi adımlar attığını iddia eden hükümetin, Kürtlere reva gördüğü, bir siyasi partinin genel merkezinden tutun da yerele kadarki yöneticileri cezaevine konuldu. Demokratik legal alanı işlemez hale getirmeye çalışılıyor. Hangi siyasi partinin bin 530 yöneticileri tutuklansa, o parti yıkılır. Ama BDP buna rağmen ayakta ve çalışmalarını sürdürüyor." şeklinde konuştu. Milletvekilleri Yıldız ve Akat Ata, daha sonra Batman M tipi Cezaevi'ne girdi.