Sgk İl Müdürü Kır'dan Kayso Başkanı Boydak'a Ziyaret

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Kır, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ı makamında ziyaret etti.

Sgk İl Müdürü Kır'dan Kayso Başkanı Boydak'a Ziyaret
Sosyal güvenlik haftası nedeni ile yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasının önemine değinerek, sosyal güvencenin çalışanlar ve işverenler açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Bu konuda Sanayi Odası olarak üyelerini bilinçlendirme konusunda ciddi mesafeler aldıklarını dile getiren Boydak, "Ülkelerin uzun vadede bağımsız olabilmelerini temin etmek ekonomik bağımsızlıktan geçmektedir. Buda kaynakların verimli kullanılmasına bağlı bir durum. Sosyal güvenlik kurumları sağlam ülkelerin fazla bir sorunlarının olmadığını görmekteyiz. Bu konuda ülkemizde ciddi açıklarımız oluşmuştu. Ancak, son dönemlerde yapılan düzenlemeler ile bu konu birazda olsa rahatlatılmış oldu. Özellikle emeklilik yaşı ile ilgili yapılan düzenlemeleri takdir ediyoruz. Biz sosyal güvenlik sistemimizin uzun vadede daha güçlü hale geleceğine inanıyoruz" dedi.
Kayseri'de şu an toplam çalışan sayısının 234 bin 844 kişi olduğunu ve bunun Kayseri nüfusunun yaklaşık yüzde 19,5'ine denk geldiğini ifade eden Boydak, Kayseri'de sosyal güvenlik sisteminde kayıtlı çalışan sayısının 300 bin kişi olmasının Kayseri için büyük bir kazanç olacağını, böylelikle Kayseri'nin mevcut durumundan bir kat daha fazla gelişmişlik endeksine sahip olacağını sözlerine ekledi.
Kayıt dışı istihdamın işveren açısından haksız bir rekabete yol açtığına dikkat çeken Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Kır ise, kayıt dışının kayıt altına alınması durumunda hem işverenin hem de çalışanın sosyal güvenceye kavuşacağını belirterek, sosyal güvenlik haftası nedeni ile kayıt dışılığın olumsuzluklarını taraflara anlattıklarını söyledi.
Kurumlarına desteklerinden ve kayıt dışılıkla mücadelelerinden dolayı Başkan Boydak'a teşekkür eden Kır, tüm sivil toplum ve sosyal taraflara kurumlarına destek olmaları ve verilerini kendileri ile paylaşmaları çağrısında bulunarak, Kayseri'de kayıtlı çalışan sayısını 300 bine çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.