Milletvekili Doğruer: 'Belirli Güçlerin Milletin İradesi Üzerinde Bir Hegemonya Kurmasını Kesinlikle Kabul Etmiyoruz'

AK Parti Osmaniye Milletvekili İbrahim Mete Doğruer, "Belirli güçlerin, bu güç devletin hangi kuruluşu olursa olsun, milletin iradesi üzerinde bir hegemonya kurmasını kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi

Milletvekili Doğruer: 'Belirli Güçlerin Milletin İradesi Üzerinde Bir Hegemonya Kurmasını Kesinlikle Kabul Etmiyoruz'
AK Parti Osmaniye Milletvekili İbrahim Mete Doğruer, "Belirli güçlerin, bu güç devletin hangi kuruluşu olursa olsun, milletin iradesi üzerinde bir hegemonya kurmasını kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi.
Doğruer, düzenlediği basın toplantısında, Anayasa değişikliğinin AK Parti'nin meselesi değil memleket meselesi olduğunu belirterek, "Bu memleketin geleceği ile ilgili meseledir. Yani şu vesayetin kalkması meselesidir. Bu vesayet kalkacak ki, daha demokratik ortamda millet kendi hakimiyetini görecek. Milletin oyu üzerinde veyahut milletin iradesi üzerinde başka bir iradenin olmasını biz istemiyoruz. Belirli güçlerin, bu güç devletin hangi kuruluşu olursa olsun, milletin iradesi üzerinde bir hegemonya
kurmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Zaten bu kabul edildiği takdirde bu irade falan olmaz. Yani milletin iradesi olmaz" diye konuştu.
Halkın seçtiği milletvekillerinin oluşturduğu hükümetin bir karar verdiğini ancak bunun başka bir organ tarafından engellendiğini ifade eden Doğruer, şöyle devam etti:
"Başka bir kuruluşun hiçbir şeyini kontrol edemiyorsunuz. Ben sivil vatandaşsam ve ne hakka sahipsem, öbür vatandaş da asker olsun, yargı mensubu olsun, başka bir mensup olsun, ne olursa olsun bu ülkede yaşayan 72 milyon insanın aynı şekilde eşit olması lazım. Burada ne demek istediğim açık, birilerinin 'imtiyazı' olmamalı. Belirli bir zümre halkın üzerinde bir takım şeyleri, kendi fikirlerini dayatmamalıdır. Bu Anayasa değişikliği ile Türkiye'de bir değişim oluyor. Emin olun halk iradesi artık öne
çıkmaya başlıyor. İnşallah bu olacak. Tabii bu halkın takdiri neticededir. Referandumda halkın bu yönde oy vereceğini, yani evet oyu vereceğini tahmin ediyoruz, ümit ediyoruz."
Türkiye'de her şeyin şeffaflaşması ve bunu da milletin denetlemesi durumunda hiçbir problemin kalmayacağını ifade eden Doğruer, "Bu Anayasa değişikliği ile birlikte terör saldırıları da artmaya başladı. Belirli yerlerden, bir takım güçler tarafından istismara başlandı. Bu terör saldırıları niye ortaya çıkmaya başladı, hangi kaynaklardan tekrar bu kurcalanmaya başlandı? Çünkü bu demokratikleşme hadisesi olduğu takdirde doğuya yatırım gidecek. Doğuya yatırım gittiği anda, oradaki insanların istismarı yavaş
yavaş ortadan kalkacak. Yani doğudaki vatandaşlar üzerinden siyaset yapma ortadan kalkacak. Bunu da bir takım güçler istemiyorlar. Çünkü terörden bir menfaat temin ediliyor. Bunun da önlenmesi lazım. Bir sürü vatan evladı şehit oluyor. Türkiye'de gizli hiçbir şey kalmasın. Her şey şeffaflaştığı anda, kimin ne yaptığı belli olduğu anda ve bunu da millet denetlediği anda hiçbir problem kalmayacaktır. Birbirimizle diyalog içerisinde olduğumuz anda, dertlerimizi anlattığımız zaman hiçbir sıkıntı kalmayacaktır.
Burada hiç kimse birbirine düşman değil. Farklı siyasi partiler vardır ve bunlar birbiri ile rekabet içerisindedir. Her siyasi partinin bu memleketin faydası için bir reçetesi vardır. Siyasi görüş sebebi ile doğru olan şeye yanlış denmemesi lazım. Bir şey doğruysa, siyaseten ben farklı düşünüyor olabilirim ama adam doğru yapıyor diyebilmemiz lazım" şeklinde konuştu.
(ACK-CC-Y)