Katsayı uygulaması ilahiyat fakültelerini de vurdu, SAÜ İlahiyat'tan bu sene sadece 1 erkek öğrenci mezun olacak

Yıllardır sürdürülen katsayı uygulaması İlahiyat Fakülteleri'ni bitirme noktasına getirdi. İmam hatipten mezun olan erkek öğrenci sayısı az olunca bu

Yıllardır sürdürülen katsayı uygulaması İlahiyat Fakülteleri'ni bitirme noktasına getirdi. İmam hatipten mezun olan erkek öğrenci sayısı az olunca bu ilahiyat fakültelerine de yansıdı. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi'nden bu yıl sadece 1 erkek öğrenci mezun olacak.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Cihan'a yaptığı açıklamada, katsayı uygulaması sebebiyle imam hatip liselerine az sayıda erkek öğrenci geldiğini, bunun da doğru orantılı olarak ilahiyat fakültelerine olumsuz şekilde yansıdığını söyledi. Erbaş, başörtüsü yasağı nedeniyle imam hatip liselerinin kız öğrenciler tarafından tercih edildiğini belirterek, "Bize genelde imam hatip liselerinden öğrenci geldiği için sayı az. Aileler erkek öğrencileri katsayı uygulaması sebebiyle imam hatiplere vermedi. Bu sene fakültemizden 28 kız ve sadece 1 erkek öğrenci mezun olacak. Bu sene kontenjanımız 240'tı Yine 200 öğrenci kız iken sadece 40'ı erkek. Erkek öğrenci yine az. Öğrencilerimizin 4'te 3'ü kız, 4'te biri erkek." bilgisini verdi.

ERKEK ÖĞRENCİLER İMAM HATİBE TEŞVİK EDİLMELİ

İmam hatip liselerine erkek öğrencilerin teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Erbaş, "Böyle giderse Diyanet İşleri Başkanlığı çok büyük sıkıntı yaşayacak. Diyanet teşkilatında her yıl 3 bin kişi emekli oluyor. Yeni yapılan camiler ve diğer dini hizmetler var. İlahiyat Fakülteleri 3 yıl mezun verse bu mezunlar diyanette çalışsa bile diyanette açık yine kapanmıyor. " diye konuştu.