Gümüşhane Üniversitesi 850 öğrenci almayı planlıyor

Gümüşhane Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında açılan yeni bölüm ve programlara 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde 850 öğrenci alınac

Gümüşhane Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında açılan yeni bölüm ve programlara 2010-2011 eğitim-öğretim döneminde 850 öğrenci alınacak. 850 öğrencinin yerleştirileceği bölümlerin bir kısmı I. öğretim (gündüz eğitimi), bir kısmı da II. öğretim (gece eğitimi) verecek.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu ve Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu'nda açılan yeni bölümlere alınacak 850 öğrenci ile 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Gümüşhane Üniversitesi'nin toplam öğrenci sayısı yaklaşık 6 bin 500 olacak.

Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada 2010- 2011 eğitim öğretim döneminde yeni açılan Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümüne (I. ve II. öğretim) 100; Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik programına (I. öğretim) 40, Sağlık Yönetimi programına (I. ve II. öğretim) 100; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım programına (II. öğretim) 30; Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programına (II. öğretim) 35, Bilgisayar Programcılığı'na (II. öğretim) 35, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programına (II. öğretim) 35, Elektronik Teknolojisi programına (II. öğretim) 35; Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Ormancılık ve Orman Ürünleri programına (I. ve II. öğretim) 100; Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu Tarla Bitkileri Programına (I. ve II. öğretim) 100, Tohumculuk programına (II. öğretim) 50, Laborant ve Veteriner Sağlık programına (I. ve II. öğretim) 100 öğrencinin alınacağı belirtildi.

Kürtün Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri programı ve Köse Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programına önümüzdeki eğitim öğretim döneminde ek kontenjan ile öğrenci talep edileceği de dile getirildi.