Futbolcu Youla'nın Rıza Çalımbay'a hakaret davası başladı

Turkcell Süper Lig'de uzun yıllar top koşturan ve devre arasında olaylı bir şekilde Eskişehirspor'dan ayrılan Souleymane Youla, teknik direktör Rıza Ç

Turkcell Süper Lig'de uzun yıllar top koşturan ve devre arasında olaylı bir şekilde Eskişehirspor'dan ayrılan Souleymane Youla, teknik direktör Rıza Çalımbay'a hakaretten mahkemeye çıktı.

2009 - 2010 sezonu devre arasında Eskişehirspor'dan ayrıldıktan sonra teknik direktörü Rıza Çalımbay'a basın yayın yoluyla "sahtekâr" diyerek hakeret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Souleymane Youla'nın yargılamasına başlandı. "Sesli ve görüntülü ileti yoluyla hakaret" suçundan hakkında 3 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis istemiyle dava açılan Youla, ilk duruşma da hâkim karşısına çıkmadı. Duruşma, sanık ve tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelenirken hâkim, Türkiye dışında olduğu ileri sürülen Youla için gerekirse mahkeme kararıyla hakkında tutuklama çıkarılabileceğini bildirdi.

Eskişehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına davacı Rıza Çalımbay, avukatları Ayşe Fert Dökmeci, Erdal Kesebir ile sanık avukatı Rüstem Özışık katıldı. Tutuksuz sanık futbolcu Souleymane Youla ise duruşmaya katılmadı. Ayrıca sanık Youla ile ilgili Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na yazılan talimata cevap gelmediği kaydedildi.

Davacı teknik direktör Rıza Çalımbay, futbolcu Youla'nın kedisine gazete, televizyon yoluyla "sahtekâr" diyerek hakaret ettiğini belirterek, "Kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yok. Ben ona hiç bir yanlış veya kötü bir davranış ve girişimde bulunmadım. Ama o bana (sahtekâr) dedi. Youla hakkında davacıyım, cezalandırılmasını istiyorum." diye konuştu.

Davacı avukatlarından Ayşe Fert Dökmeci, Youlo'nın müvekkiline hakaret ettiğini içeren gazete kupürleri ile televizyon kayıtlarını mahkeme heyetine sundu.

Mahkeme heyeti, Avukat Dökmeci'nin sanık Youla'nın kadro dışı bırakılmasına ilişkin Eskişehirspor Yönetim Kurulu kararı ile sağlık raporu istenmesi yönündeki talebini kabul ederken, yurtdışına giriş ve çıkışlarını gösteren kayıtlarının istenmesini ise reddetti.

Sanık avukatı Erdal Kesebir, olayla ilgili delilleri ve savunmalarını gelecek duruşmada vereceklerini belirtti.

Mahkemede söz alan davacı avukatı Dökmeci, Youla'nın Denizli'den de kaçtığını bundan kulübünün bile haberinin olmadığını, elde ettikleri bilgilere göre söz konusu futbolcunun Belçika'da olduğunu ileri sürdü.

Sanık Avukatı ise iddiaları kabul etmeyerek, müvekkilinin Denizli'de olduğunu kaydetti. Bunun üzerine mahkeme hâkimi, Youla için gerekirse mahkeme kararıyla hakkında tutuklama kararı çıkarılabileceğini ve bu şekilde duruşmaya getirilebileceğini bildirdi.

Mahkeme, tanıkların dinlenmesi, sanık Youla'nın ifadesinin alınması için ileriki bir tarihe ertelendi.

Olay

Bilindiği gibi futbolcu Souleymane Youla, 2009 yılında meydana gelen olayda, Süper Lig'in devre arasında, oynadığı Eskişehirspor'dan olaylı bir şekilde ayrılmış ve bu süreçte Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ı suçlayarak, çeşitli gazete ve çeşitli tv'ler de "sahtekar" ifadelerinin yer aldığı haberler yer almıştı.

Bunun üzerine Çalımbay, Youla hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. İddianameyi tamamlayan savcılık, "hakaret" suçundan Youla hakkında 3 ay ile 2 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası ile cezalandırılması için Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılmasına karar vermişti.