Başbakan Erdoğan, Yunanistan'a 10 bakanla gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta Yunanistan'a 10 bakan ve çok sayıda işadamı ile çıkarma yapacak. Diplomatik kaynaklar, bu ziyaret ile iki ü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta Yunanistan'a 10 bakan ve çok sayıda işadamı ile çıkarma yapacak. Diplomatik kaynaklar, bu ziyaret ile iki ülke arasında yeni bir dönemin başlayacağına işaret etti.

Başbakan Erdoğan, tarihi olarak değerlendirilen Yunanistan ziyaretine 10 bakan ve çok sayıda işadamı ile gidecek. Başbakan Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte çok sayıda işadamı katılacak.

Erdoğan'ın ziyareti sırasında, iki ülkenin başbakanları ve bakanlarının katılımıyla Yüksek Düzeyli İşbirliği toplantısı gerçekleştirilecek. Üzerlerinde mutabakata varılan anlaşmalar imzalanacak. Konsey senede en az bir kez toplanacak. Bakanların ise yılda iki kez bir araya gelmeleri öngörülüyor.

Başbakan Erdoğan, Atina temasları kapsamında Yunanistan Cumhurbaşkanı, Parlamento Başkanı ve Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı ile de bir araya gelecek. Erdoğan, Türk-Yunan İş Formu'na katılacak ve burada bir konuşma yapacak. Erdoğan, aralarında Türk kökenli milletvekillerinin de bulunduğu Batı Trakya Türk azınlığı temsilcilerinden oluşan bir grupla bir araya gelecek.

Erdoğan'ın ziyareti öncesinde, bürokratlardan oluşan bir grup Atina'ya giderek ön hazırlık toplantısı yapacak ve üzerinde çalışılan konularla ilgili son değerlendirmeleri yapılacak.

Diplomatik kaynaklar, Yunanistan'ın daha önce Türkiye ile AB deneyimini paylaştığına işaret ederek, Türkiye'nin bu dönemde Yunanistan ile ekonomik kriz ve IMF deneyimini paylaşabileceğini belirtti.

Erdoğan'ın ziyaretinde, Türkiye ile Yunanistan arasında bütün alanlarda gelişmenin beklendiği ve ziyaretle yeni bir dönemin başlayacağı ifade ediliyor. Yunanistan'a bu çapta bir ziyaretin ilk kez yapıldığına işaret eden kaynaklar, "Siyasi yönü olan bir ziyaret. Birçok alanda ilerleme bekliyoruz. Türkiye ile Yunanistan arasında yeni bir dönem başlayacak." değerlendirmesinde bulundu. Kaynaklar, Türkiye ile Yunanistan arasında bugüne kadar 34 anlaşma imzalandığını belirterek, imzalanacak yeni anlaşmalarla bu sayının daha da artacağına dikkat çekti.