Akça Holding Alaşehir'de seracılık yapılmasını önerdi

Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki sanayicilere, "Burası benim memleketim. Bir yatırım planı hazırlayın, n

Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki sanayicilere, "Burası benim memleketim. Bir yatırım planı hazırlayın, ne gerekiyorsa yaparım." dedi. Akça, Alaşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD)'nin düzenlediği programa katıldı. Burada ekonomi konusundaki fikirlerini anlatan Akça, seracılığın ilçede geleceğin en iyi sektörlerinden biri olacağını söyleyerek, bu alanda yatırım düşünülebileceğini kaydetti.

İşadamlarına seslenen Rıza Akça, "Alaşehir, gelişen bir kent. Ben de memleketimi seven bir insan olarak burada yatırım yapmak istiyorum. Biraraya gelerek konsey oluşturalım ve Alaşehir için uygun bir yatırım planı hazırlayalım. Örneğin seracılık, önü açık ve kent için uygun bir sektör. Seracılığı 3 bin dönümlük alana yayabilirsek, yıl boyu 3 bin kişiye istihdam sağlamış oluruz. Kaymakamımızın başkanlığında kurulacak bir konseyle organize sera bölgelerini gezerek bilgi toplayabiliriz." şeklinde konuştu.

Kuru üzümle ilgili soruları da cevaplayan Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı, 280 bin tonluk üzüm üretiminin çok fazla olduğunu, bağ dikimlerinin sınırlandırılması gerektiğini savundu. Türkiye'nin kuru üzümde pazarı İran ve Çin'e kaptırdığına dikkat çeken Akça, "Geçen yıl üzüm alımlarında yanlış politika uygulanmıştır. Avrupalı, artık çok pahalı üzüm almıyor. Şu an ihracatçının elinde 45 bin ton üzüm kalmıştır. 2010 yılında da fiyatlar çok yüksek olmayacak. Bu bir arz-talep meselesidir. Üzümü sadece kurutmalık değil, sofralık olarak da yetiştirmeli." dedi.

Program sonunda Rıza Akça'ya, Alaşehir'e katkılarından dolayı ASİAD Başkanı Sami Çeltikoğlu tarafından plaket verildi. Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan ise Akça'ya ASİAD onursal üyelik rozeti taktı. Programa İlçe Tarım Müdürü Rıza Gülmez, Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Soylu Center Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Soy, Pırlanta Dış Ticaret Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kuzey ve çok sayıda işadamı da katıldı.