Adana'da belediye ekmeğinin fiyatı 30 kuruşa indirildi

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, 40 kuruş olan belediye ekmeğinin fiyatı 30 kuruşa indirildi.

Büyükşehir Meclisi,

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, 40 kuruş olan belediye ekmeğinin fiyatı 30 kuruşa indirildi.

Büyükşehir Meclisi, Başkan Vekili Mahmut Çelikcan başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü. Toplantıda, 40 kuruşa satılan belediye ekmeğinin üretim kapasitesini artırarak, fiyatının 30 kuruşa indirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Esendemir, ekmek dağıtım ihalesinin araştırılmasını istedi. Esendemir, "İhalesi Beldetaş AŞ'ye verilen dağıtım işi tekrar düzenlenmeli. Hasan Gülşen'in hem Beldetaş'a hem de ihaleyi veren belediye encümen başkanlığı yapması doğru değil. Vatandaş zor durumda. 3 ekmek fabrikası yüzde 35 kapasite ile çalışıyor. Kapasitesi artırılmalı. Ayrıca, kepek ekmek ve diğer ekmek türlerinde üretim yapılmalı." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Çelikcan ise ekmek fabrikalarında üretim miktarının düşmesinin ardından fiyatların artığırıldığına dikkat çekti. Çelikcan, şunları ifade etti: "Geçmişte 300 bin ekmek üretilip 30 kuruşa satılıyormuş. Ekmek üretimini 100 bine düşürüp fiyatı 40 kuruşa çıkarılmış. Biz de belediye olarak kapasiteyi artırıp 30 kuruşa indirdik." dedi. Toplantıda Yüreğir'de Başak, Yavuzlar, Kışla ve Serinevler mahallerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılması da kararlaştırıldı.

Diğer taraftan, meclis toplantısında söz alan CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer ise Kenan Evren Bulvarı'nın isminin değiştirilmesini estedi. Özer, "Kentlerin caddelerine, bulvarlarına, meydanlarına halkımızı ezenlerin, üzenlerin değil, halkımızı umutlandıranların ve onurlandıranların isimlerini vermeliyiz. O caddeleri, bulvarları, meydanları sokak lambaları değil, onlara verdiğimiz isimler aydınlatmalıdır. İşte bu vesileyle meclisimiz tarihi bir adım atarak, tüm ülkeye 29 yıldır büyük travmalar yaşatan Kenan Evren'in adını taşıyan bulvarın, geçen yıl kaybettiğimiz hemşehrimiz; mimar, gazeteci yazar Demirtaş Ceyhun Bulvarı olarak değiştirilmesini öneriyorum." dedi.

Toplantıda gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi Ahmet Aslan ise Adana Bölge 2. İdare Mahkemesi'nin kararıyla ilgili tebligatın ulaşmasıyla, Çelikcan'ın hiç bir yasal yükümlülüğünün kalmadığını iddia etti.

Çelikcan'ın atacağı imzaların, alacağı kararların geçersiz olduğunu savunan Aslan, mahkeme kararının uygulanmadığını belirtti. Başkan Vekili Çelikcan ise "Dün tebligatın buraya getirilmesi ve getiriliş biçimi çok çirkindi. Bunun arkasında kimin olduğunu biliyorum, gerekeni de yapacağım." diye konuştu.

Tebligatın Meclis'e değil, Yazı İşleri Müdürlüğü'ne getirilmesi gerektiğini söyleyen Çelikcan, bu durumu kınadığını ifade etti. Çelikcan, daha önce gündem dışı konuşup, metronun faaliyete geçmesiyle ilgi gazete ve billboard reklamlarıyla belediye bütçesinin israf edildiğini savunan CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer'e de cevap verdi.

Çelikcan, "Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, metronun açılışı bu zamana nasipmiş, biz sadece vatandaşı bilgilendiriyoruz. Billboardlara da ücret ödenmedi. Ödendi ise de çok az, sizi bilgilendireceğiz." şeklinde konuştu.