Şahinbey Engelli Vatandaşların Yüzünü Güldürdü

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl 30 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye eden Şahinbey Kaymakamlığı ve Şahinbey Belediyesi düzenlediği bir programla 40 engelli vatandaşa daha akülü tekerlekli sandalye hediye etti

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl 30 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye eden Şahinbey Kaymakamlığı ve Şahinbey Belediyesi düzenlediği bir programla 40 engelli vatandaşa daha akülü tekerlekli sandalye hediye etti.
Şahinbey Belediye binası önünde düzenlenen törene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Özlem Müftüoğlu ve Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Zirve Üniversitesi Rektörü Dr. Adnan Kısa, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulisi Kalender, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade eden, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Şahinbey Kaymakamlığı işbirliği ile geçtiğimiz yıl 30 engelli vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye hediye ettik. Bu gün ise düzenlediğimiz programla 40 engelli vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye hediye ediyoruz" dedi.
Yerel yönetimlerin ve devletin amacının insanların hayatını kolaylaştırmak olduğunu kaydeden Başkan Tahmazoğlu, "Bu amaçla belediyemiz ve kaymakamlığımız ortaklaşa bir proje yaptık. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için böyle bir çalışmaya girdik. Bizler engelli vatandaşlarımızın kendi mahallelerinde spor yapmaları için tüm parklarımıza engelli kondisyon aletleri yerleştireceğiz. Yine 200 görme engelli vatandaşımıza beyaz baston dağıttık. Büyükşehir Belediyemizle işbirliği içinde tüm
kaldırımlarımızı engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde kullanabilmesi için dizayn edeceğiz. İlçemiz genelinde ne kadar engelli vatandaşımız olduğu konusunda kesin bir sonuç yoktur. Bizler bunu net bir şekilde bilmek ve ihtiyaç duyulan bölgeye gerekli hizmeti yapmak için bu yılsonuna kadar tamamlayacağımız kent bilgi sistemi ile ne kadar engelli vatandaşımız olduğunu tespit etmiş olacağız. Hizmetlerimizi de ona göre daha sağlıklı bir şekilde yapacağız. Bizler her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında
olacağız" diye konuştu.
Şahinbey Belediyesi ile engelliler adına birçok olumlu projelere imza attıklarını ifade eden Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar ise, "Medeni toplumlar özürlü insanına sahip çıkabildiği kadar medenidir. Bizler kurumlar arası işbirliği yapıyoruz. Yıl içerisinde birçok yardımlar yapıyoruz bunların hiçbirine tören yapmıyoruz. Bu tür programlara tören yapıyoruz çünkü vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak ve toplumsal duyarlılığı sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı da, Gaziantep'te bulunan engelli vatandaşlara her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, "Devletimiz ve hükümetimiz engelli vatandaşlarımız için büyük çalışmalar yapıyor yeterlimi değil çünkü engelli vatandaşlarımızın hayatını idame ettirmesi oldukça zor. Hepimiz engelli olabiliriz. Engelli vatandaşlarımız için Gaziantep'te güzel bir vizyon yakaladık. Belediye, kaymakamlık ve valilik olarak gerekli bütün desteğimizi sürdüreceğiz. Şuan dağıtılan araçları güle
güle kullanmanızı temenni ediyorum. Bugün burada yüzünüzdeki tebessüm bizleri çok mutlu etmiştir" şeklinde konuştu.
AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Özlem Müftüoğlu ve Mehmet Erdoğan'da ise, hükümet olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını belirterek, görüşmeleri tamamlanan yeni Anayasa'da engelli vatandaşların tüm haklarının kanun altına alınacağını belirttiler.
Program sonunda Şahinbey Belediyesi tarafından kültür merkezinde düzenlenen eğlence programına katılan engelli vatandaşlar Şahinbey Belediye Halk Müziği ve Folklör ekibinin bir birinden güzel türküleri ile eğlendi.