Engelliler Haftası Açılış Töreninde Vatandaşın Protokol İsyanı

Bugün itibariyle başlayan ve 6 gün sürecek olan Engelliler ve Sakatlar Haftası Etkinlikleri açılış töreninde bir grup vatandaş, etkinliklere protokol tarafından ilgi gösterilmediği sebebiyle tepki gösterdi

Bugün itibariyle başlayan ve 6 gün sürecek olan Engelliler ve Sakatlar Haftası Etkinlikleri açılış töreninde bir grup vatandaş, etkinliklere protokol tarafından ilgi gösterilmediği sebebiyle tepki gösterdi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen haftanın açılış töreninde vatandaşlar, etkinliğin yılda bir sefer yapıldığını söyleyerek, engellilerin ilgi beklediğini fakat protokolden kimsenin gelmediğini söyledi. Buna yönelik olarak Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, engellilere kamuoyunda ilginin düştüğünü kaydederek, "Kamuoyunda acaba engelli bir şey ister mi? diye bir düşünce hakim. Engelli sadece ortak bir yaşam istiyor. Toplum olarak engelli bir şey isteyecek diye bakılmamalı" şeklinde konuştu.
Yarın insanın engelli kalmayacağı malum olduğunu söyleyen Başkan Osman Kılıç, "Gelmeyenlerin kendi görüşleri bir şey yapamayız" diyerek sözlerini sonlandırdı.