'Denizli Tanıtım Günleri' Etkinlikleri Başladı

Egeliler Birliği Derneği'nin düzenlediği "Denizli Tanıtım Günleri" etkinlikleri, Taksim Metrosu'nda yapıldı

Egeliler Birliği Derneği'nin düzenlediği "Denizli Tanıtım Günleri" etkinlikleri, Taksim Metrosu'nda yapıldı. Açılışı gerçekleştiren Denizli Valisi Yavuz Erkmen, "Hem tarih hem de kültürel özellikleriyle Denizli'yi daha iyi anlatmaya geldik" dedi.
Egeliler Birliği Derneği tarafından organize edilen "Denizli Tanıtım Günleri" etkinlikleri açılış törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, AK Parti kurucu üyelerinden Sema Ramazanoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile çok sayıda davetli katıldı. Galatasaray Meydanı'nda biraraya gelen protokol üyeleri ve katılımcılar, başta zeybek olmak üzere yöresel halk oyunları eşliğinde Taksim Meydanı'na kadar
yürüdüler. Daha sonra Taksim Metrosu'na geçen heyet, etkinliklerin açılışını hep birlikte gerçekleştirdi.
Açılışın ardından bir konuşma yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, "Hem tarih hem de kültürel özellikleriyle Denizli'yi daha iyi anlatmaya geldik. Bugün Denizli'yi buraya getirdik ve Denizlililerle beraber Denizlili dostlarımızla, İstanbullularla buluşmaya geldik. İstanbul Metrosu'nda Denizli yöremize ait görsel, sanatsal objelerimizi tanıtmaya geldik" diye konuştu.
Ardından söz alan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, İstanbul'da Denizli için toplandıklarını ifade ederek, "İstanbul Metrosu'nda 'Denizli Günü' tertip ettik. Denizli'yi İstanbul'a ve tüm Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz. Denizli sanayisiyle, ihracatıyla her yerde bulunuyor. Bugün de bu etkinlikte buradayız. Kendimizi İstanbullulara tanıtacağız" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "Yerel yöneticilik sadece seçimlerde vaatlerde bulunulduğu gibi altyapı yapmak değildir. Bunların yanında kültürel, sosyal işler yapmaktır. Kendini dünyaya tanıtmaktır. Küreselleşen bir dünyada, iletişimin geliştiği bir dünyada kendini tanıtma imkanından vazgeçilmemelidir. Artık Denizli'de yapılan bir şey tüm dünyada öğrenilebiliyor. Dünyada olan bir şey de Denizli'de öğrenilebiliyor, takip edilebiliyor. Böyle bir dönemde yerel yöneticilik de zor.
Çünkü her zaman halkın içindesin ve her zamanda halk senden bir şey isteyebilir, her an hesap sorabilir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Topbaş, Denizli Valisi Yavuz Ermen ve beraberindeki heyet, sergiyi gezdi. Etkinliklerin tanıtımı yöresel folklor ve mini defileyle sürdü.
Sergide Denizli yöresinin kültürel ve sosyal zenginliklerini yansıtan el sanatları, dokumalar, süs eşyaları ve çeşitli ürünlerin tanıtımı yapıldı. Sergi açılışının ilk günü olmasına rağmen oldukça ilgi gördüğü dikkat çekti. İstanbul'da görücüye çıkan tanıtım sergisi 10-13 mayıs tarihleri arasında gezilebilecek.