Daum: 3 yıllık sözleşmem var ama kararı yönetim verir

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, sözleşmesini devam ettiğini ancak sezon sonunda yönetimin kararı ve elde edilecek başarının durumunu belirleyeceğini söyledi. ...



Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, sözleşmesini devam ettiğini ancak sezon sonunda yönetimin kararı ve elde edilecek başarının durumunu belirleyeceğini söyledi.

Samandıra Tesisleri'nde yapılan antrenman sırasında basın mensupları ile sohbet eden tecrübeli teknik adam, ligin son haftası öncesinde gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını cevaplandırdı.
Bir gazetecinin Trabzonspor ile oynanan kupa final maçı ve Ankaragücü maçı arasındaki farkın sorulması üzerine Daum, "Ben teknik direktör olarak biraz önce bunu oyuncularıma sordum. Teknik adam olarak buna çok şaşırdığımı söyledim. 4 gün içinde takımın bu iki yüzünü bana anlatabilir misiniz diye onlara sordum. Belki bir oyuncu birşey söyleyebilirdi ama sanmıyorum. Onlarda ne söyleyeceklerini bilmiyorlar." dedi.
Gazetecilerin Trabzonspor ile oynanan kupa maçından sonra neler yaşandığını sorması üzerine Alman çalıştırıcı, şunları söyledi:
"Takımı Ankaragücü ile oynanacak maça motive etmem gerekiyordu. Kafamda birçok çözüm yolu vardı. Ama bir gecede karar vermek durumundaydım. Bu sahadaki kupayı kaybeden takım ile son dönemde bütün maçlarını kazanan takım aynı mıydı ? Aynı oyuncular mıydı ? Bunu kendi kendime sordum. Ben de bu takımın bir parçasıydım. Benim de kaybettiğim şeyler vardı. Bunu sadece para olarak bahsetmiyorum. Fenerbahçe Türkiye Kupası'nı kazanması herhangi bir primden daha önemli noktalara geliyordu. Zaten bu kadar soruyu cevaplayacak kapasitede olsanız çarşamba günü neler olduğunu aynı anda Hem Chelsea'yı hem de Barcelona'yı çalıştıracak durumda olursunuz."
Trabzonspor ile oynanan kupa finali kaybedildikten sonra bu maçla ilgili hiçbir analiz yapmadıklarını dile getiren Daum, "Kupa gidince tek düşüncemiz ligde oynayacağımız Ankaragücü maçı olmuştu bunun üzerine çalışmalara başladık. Kendimizi tamamen Ankaragücü maçına konsantre ettik. Trabzonspor maçında yaşanan hataları tekrar tekrar gündeme getirip onların kafalarının karışmasını istemedim. Futbolcularımın Ankaragücü maçına çok iyi konsantre olduklarını gördüm bu da beni sevindirdi. Dün gece Trabzonspor maçından farklı olarak sahada en büyük fark olarak bir takım vardı. Aslında hem kupa maçında hem de Ankaragücü maçında aynı taktikleri ve konuşmaları yaptık. Trabzonspor ile oynanan kupa maçında sahada birbirinden kopuk bağımsız oyuncular vardı. Ankaragücü maçında ise sahada bir takım vardı. Türkiye Ligi'nde az mücadele ederseniz yarıştan kopuyorsunuz. Yani çok aşırı motive yapmakta o kadar da iyi değil. Nasıl ocağı daha çok ısıtırsan iyi olur değil bazen içindeki cisim çok ısınınca uçar gider havada kaybolur. Bu yüzden motivasyonunun da iyi bir düzeyde olması gerekiyor." diye konuştu.
Trabzonspor ile oynanan kupa maçının kaybedilmesinin ardından Alman medyasında yer alan "Daum'un Fenerbahçe'deki durumu belirsiz" şeklinde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Daum, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Benim burada 3 yıllık sözleşmem var. Sözleşmeniz de olsa tabiiki başarı ve yönetimin kararı her zaman sezon sonunda önemlidir. Son dönemlerde ciddi derecede ateş altındaydım. Almanya'dan arayıp bana soruyorlardı ne oluyor diye. Türk medyasından duyduk bir sonraki maçı kazanamazsınız atılacaksınız diye. Ben de her zaman olursa öyle bir şey görürsünüz diyerek devam ettim. Eğer böyle birşey olursa herkese teşekkür ederim. Trabzonspor maçından sonra öyle birşey olsa Fenerbahçe'nin geleceği başarısı için en iyi dileklerimi sunar ayrılırım. Ben her zaman söylüyorum burası benim ikinci vatanım. Burada çalışmak ekonomik şartların, hepsinden öte burada çalışmak büyük zevk. Bu kadar sakatlıklara eksikliklere rağmen harika bir sezon geçirdik. Geçen seneye göre epey öndeyiz tüm olumsuz şartlara rağmen iyi bir sezon geçti. Bu tablodan memnunum rekorlar kırdık. İyi bir iş yaptığımı düşünüyorum. Eğer istenilen durumlar oluşmaz ve bırakma durumu oluşursa bu tablodan iyi bir iş yaptığmı düşünerek herkese teşekkür ederek gereğini yaparım. Ancak yanlış anlamayın bunu siz soruyorsunuz diye cevap veriyorum. Böyle birşey beklemiyorum bunu da bilin."
GOL YİYEN TAKIM BAŞARILI OLAMAZ
Daum, Turkcell Süper Lig'de gol yiyen takımın başarılı olamayacağını birkez daha vurgulayarak, "Biz tüm çalışmalarımızı gol yememek üzerine yaptık. Çok fazla tekrarlar çok fazla taktik veryasyonlar denedik ve yaptık. Defansın devamlı oyunculara yakın olmasını istedik. Biz bu çalışmaların meyvasını almaya başladık. Takımın ruhunu ortaya çıkarma güçlendirme çalışmalarına ağırlık verdik. Hayatımızdaki 24 saatin yarısını oyuncularıma Fenerbahçe'ye ayırmalarını söyledim. Fenerbahçe bizim ailemiz." dedi.
Futbolcularının çalışmasından memnun olduğunu dile getiren Daum, "Bütün takım çok iyi çalışıyor. İyi mücadele ediyor. Biz böyle yaparsak takım halinde mücadele edersek yemeyeceğiz takım yoktur. Türkiye'de her takımı yeneriz." diye konuştu.
(CİHAN)

Zaman