CHP İlçe Başkanı Uzun: İstifa bir komplonun ürünüdür"
Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa etmesi Elbistan ilçe teşkilatında üzüntü ile karşılandı. Baykal'ın istifa haberinden sonra açık
Uzun, "1999 seçimlerinde ilçe başkanı iken sayın genel başkanımız Deniz Baykal'ın seçim yenilgisi sonucu partimizin yüzde 10 barajı altında kalmasından dolayı seçim yenilgisi sonucu istifa ettiğini, şuan gibi hatırlıyorum ve oradaki istifa ediş tabi ki bir başarısızlığın sonucuydu. Ama şu andaki istifa bir komplonun, bir entrikanın, bir düzmece siyasetin sonucu olarak dayatılmış bir vakadır. Bir olaydır. Bunun için gerçekten tüm Cumhuriyet Halk Partililer üzüntülü." ifadesini kullandı.
Bu komplo tüm ayrıntıları ile ortaya çıkacaktır diyen Başkan Uzun, "Bunu ortaya çıkartmaya Cumhuriyet savcılarının, hakimlerin, adaletin bilim ve teknolojinin tüm olanakları seferber olacaktır. Ben buna inanıyorum. İktidar her ne kadar bu gerçeğin ortaya çıkmasını engellemeye çalışsa da bunun ortaya çıkacağına tüm varlığımla inanıyorum ve sonuçta Genel Başkanımızın böyle bir olay sonucu istifa etmesi bizleri derinden yaralamıştır." görüşlerini aktardı.
