CHP Bolu İl Başkanı: Genel Başkanımız, kararını yeniden gözden geçirmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, ''Sayın Genel Başkan içinde bulunduğumuz şu süreçte bu kararı yeniden gözden geçirmelidir.'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, ''Sayın Genel Başkan içinde bulunduğumuz şu süreçte bu kararı yeniden gözden geçirmelidir.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasının ardından CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, il yönetimi ve partilerle birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Özcan, Deniz Baykal'ın istifasının partiye gönül vermiş insanlarda üzgünlük ve şaşkınlık oluşturduğunu söyledi.

Özcan, şöyle devam etti: "Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş insanlarımızın ve vatandaşlarımızı son derece üzmüştür. Birileri bugüne kadar, sürekli olarak sayın genel başkan ile uğraşmışlardır, mücadele etmişlerdir. Ancak o birileri mücadeleden sonuç alamayınca kalleşçe ve alçakça bir mücadele tarzı benimsediler. Geçtiğimiz haftadan itibaren ve bu mücadelede de bugün itibariyle de maalesef başarıya ulaştıkları görülüyor. Bugün sayın genel başkanımız istifa ederken, çok önemli değerlendirmelerde bulunmuştur. Bu istifasının da gerekçesi olarak partinin ve ülkenin bundan zarar görmemesini bu tartışmalardan zarar görmesini istemediği için istifa ettiğini ifade etmiştir. Ben şunu açıkça ifade etmek isterim. Sayın genel başkanımızın istifası demek, o çirkin görüntülerin doğrulandığı anlamına gelmiyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Önümüzdeki günlerde de bunun nasıl büyük bir komplo olduğu net bir biçimde ortaya çıkacaktır."

Özcan, Baykal'ın komplonun arkasında Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti olan AK Parti'nin bulunduğunu açık bir şekilde ifade ettiğini kaydetti.

"Sayın Başbakan ve AKP'li yetkililer böyle bir komplonun arkasında olmadıklarını kamuoyuna ispat etmek zorundalar." diyen Özcan, şunları söyledi: "Yoksa kamuoyu kendilerini hiçbir zaman affetmeyecektir, bizler böyle düşünüyoruz. Tabi, bu toplantı vesilesiyle şunu da ifade etmek istiyorum, dosta ve düşmana ilan etmek istiyorum. Sayın genel başkanını istifası ile kimse ümitlenmesin. Cumhuriyet Halk Partisi, hiçbir zaman birilerinin çekmeye çalıştığı çizgiye gelmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi, hiçbir zaman ikinci cumhuriyetçilerin yuvası olmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi mevcut hükümet gibi hiçbir zaman bir başka ülkenin veya grubunu kontrolünde bir hükümet olmayacaktır. Her zaman halktan yana olan çizgisini, her zamanki gibi laik çizgisini, üniter devletten yana çizgisini Atatürkçü çizgisini muhafaza etmeye devam edecektir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum."

CHP İl Başkanı Özcan, çok önemli bir süreçten geçtiklerini belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı: "Cumhuriyet Halk Partililere, üyelerimize, vatandaşlarımıza, partimize gönül veren insanlara da seslenmek istiyorum. Çok önemli ve tarihi bir süreçten geçiyoruz, bunlar iktidar değişimini sancıları, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara geldiğini gören, bazı güçler Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara gelmemesi için böyle bir oyunu tezgâhlamışlardır. Bunu hepimiz görüyoruz. Sayın genel başkanımız hiçbir zaman bizim utanacağımız bir iş yapmamıştır. Sayın genel başkanımız bizim başımızı öne eğecek bir şey yapmamıştır. O yüzden ben sizlere açık bir çağrıda bulunuyorum. Diyorum ki, ne olur başınızı dik tutun, rahat olun çalışmalarımıza da aynen devam edin. Ben bunu sizden il başkanınız olarak istiyorum."