Baykal'ın izlediği yolda devam edeceğiz

Deniz Baykal'ın, üç günlük sessizliğini bozarak partisinin genel başkanlığından istifa ettiğini açıklaması CHP'de bomba etkisi yarattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, NTV ekranlarında canlı yayınlanan programa katılarak istifası sonrası CHP’de nelerin yaşanacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

Onur Öymen istifa ile ilgili olarak, “ Sayın genel başkan yaptığı açıklamada görüşlerini çok açık bir şekilde dile getirdi. Daha sonra Başbakan’ın yaptığı konuşma genel başkanın teşhislerinin ne kadar doğru olduğunu açıklıyor. Sayın Başbakan devletin sorumluluğu altında bu olayı ortaya çıkaracağına sayın genel başkanı suçlayıcı açıklamalarda bulundu. CHP’ye karşı bu zamana kadar yapılan tertiplerin sorumluları bulunamamıştır ve yargıya verilmemiştir. Sayın Baykal hakkında yapılan suçlamaların hepsi asılsız çıkmış fakat bu suçlamaları yapan kişiler devlet sorumluları yakalayıp yargıya teslim edilmemiştir. Devlet görevini yapmamaktadır. İktidara karşı yapılan girişimlerde ise derhal devlet yetkilileri görevini yapmaktadır.”
 
Deniz Baykal ve Nesrin Baytok’un üç günlük süre içerisinde görüntüler hakkında bir açıklama yapması gerekiyordu mu sorusuna ise Öymen, “ Sayın Baykal’ın yaptığı açıklama yeterlidir. Bunun büyük bir komplo olduğunu söylemiştir. CHP bu olaydan daha güçlenmiş bir şekilde çıkacaktır. İktidarın yaptığı komploları vatandaşlarımız çok net bir şekilde görmektedir. Bu sınavdan güçlü bir şekilde çıkacağız” diye konuştu.

Baykal’ın aldığı istifa kararının ardından CHP’yi nasıl bir sürecin beklediğini ise Öymen “ CHP Sayın Baykal’ın izlediği yolda devam edecektir. Her alanda kararlı mücadelemiz devam edecek. Yolumuzdan sapacağımız yönünde beklentisi olanlar yanılırlar. Daha da güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.