Bafra'da fakir öğrenciler yararına kermes düzenlendi

Samsun Bafra Nilüfer Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Nil-Der) tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Hayı

Samsun Bafra Nilüfer Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Nil-Der) tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Hayırsever hanımlar tarafından hazırlanan ürünlerin satışa çıkarıldığı kermesin açılışını Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Vaiz Yunus Özdamar ve Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Aydın birlikte gerçekleştirdi.

Bafra Belediyesi Fuar Alanı'ndaki kermesin açılışında konuşan Kaymakam Ayhan Boyacı güzel bir hayır faaliyetinin açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, kermesin öğrencilere katkı amacıyla yola çıkılmış, insani dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu dile getirdi. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin ve toplum yararına düzenlenen etkinliklerin yararından bahseden Boyacı "Kermesin yapılmasında emeği geçen hanımlar başta olmak üzere herkese teşekkür ederim. Burada sergilenip satılacak ürünlerin el emeği ve göz nuru verilerek işlenmiş olmasının dışında bunların ilçemizde bulunan yoksul öğrenciler için yapılmış olması kermese ayrı ve güzel bir anlam katmaktadır." dedi.

Belediye Başkanı Zihni Şahin ise sosyal yaşamın gereklerinden olan bu tür faaliyetlerin ve buna bağlı elde edilen kazançlarla sağlanan desteğin önemine dikkat çekerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Osmanlı döneminde benzer etkinliklerin daha çok olduğunu, bugün ise azaldığını kaydeden Şahin, "NİL-DER gibi derneklerin faaliyetleriyle ihtiyaç sahibi öğrencilere sahip çıkılması geleneğinin devam etmesi sevindirici bir çalışmadır." diye konuştu.

Kermes açılışının ardından davetliler nevresim takımları, pike, salon ve oda takımları, havlular, yazmalar, örgüler, yaş pasta ve börek çeşitlerinin yanı sıra mantı ve gözlemenin de bulunduğu kermesten alışveriş yaptı.