Yozgat Esob Başkanı Uğur Bektaş Güven Tazeledi

Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Uğur Bektaş, tek liste ile girdiği olgan genel kurul toplantısında güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Yozgat ESOB Toplantı salonunda yapılan olağan genel kurul toplantısına Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, TSO Başkanı Metin Özışık, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve üyeler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ESOB Başkanı Bektaş, Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği kendisine bağlı 32 meslek odası, Esnaf Sicil Kaydı yaptırarak bu odalara kayıt olmuş 18 bin 290 aktif, 21 bin 862 pasif üye olmak üzere toplam 40 bin 152 esnaf ve sanatkarımıza, oda başkanı, oda yönetim kurulu üyesi ve oda denetim kurulu üyesi olarak 320 yöneticiyle ve 60 çalışanı ile hizmet sunduklarını söyledi.
Dünyada ve ülkemizde son yıllarda büyük gelişmeler ve değişmeler yaşadığını ifade eden Bektaş, "2008 yılı ortalarından bu yana ülkeleri etkisi altına alan küresel mali kriz esnaf ve sanatkarlarımızı ciddi anlamda olumsuz etkilemiştir. Ülkemiz ekonomik, toplumsal ve siyasal hayatında göz ardı edilemeyecek derecede yere ve öneme sahip olan esnaf ve sanatkarlarımız, söz konusu kriz nedeniyle etkisi giderek ağırlaşan pek çok sorunla karşı karşıyadır. Esnaf ve sanatkar kesimi, küreselleşmenin olumsuz etkilerini son birkaç yıldır zaten yoğun şekilde yaşamakta ve artan biçimde kan kaybetmeye devam etmektedir. Esnaf ve sanatkar camiasının büyüklüğü düşünüldüğünde, esnaf ve sanatkarların yaşadığı ve yaşayacağı olumsuzlukların sadece kendine değil, toplumun geneline de yansıyacağı açıktır" dedi.
Bu kadar çok soruna sahip esnaf ve sanatkar camiasında yeni dönemde esnaf ve sanatkarın yaşadığı ve karşı karşıya kaldığı bu sorunların çözümü için tüm oda başkanlarımızla canla başla çalışmak için bugün buradayız diyen Bektaş, "Bizlere destek veren güven duyan siz dostlara teşekkür eder ,genel kurulumuzun hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu
Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sivil Toplum Örgütlerinin önemine değinerek," bir ilin kalkınmasında ve gelişmesinde birlikler ve örgütlere büyük görevler düşmektedir. İlimizde yapılan tüm çalışmalarımızda sivil toplum örgütlerini de dahil etmek onlarla birlikte hareket ediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından, gündem maddeleri görüşülüp oylanarak karara bağlandı.