Vali Cerrah: Gelişmek isteyen ülkeler öğretmenlerine değer vermeli

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, "Bir ülke daha iyi ve çağdaş bir şekle gelmek istiyorsa eğitim ordusunu oluşturan öğretmenlerine gerekli değeri ver

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, "Bir ülke daha iyi ve çağdaş bir şekle gelmek istiyorsa eğitim ordusunu oluşturan öğretmenlerine gerekli değeri vermelidir." dedi.

Hoşgörü Eğitim Kurumları Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulunun bu yıl ikincisini düzenlediği 'Matematik Olimpiyatı ve Ana Sınıfları Boyama Yarışması' ödül töreni Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende konuşan Vali Cerrah, okullarda en önemli derslerden birinin matematik olduğunu kaydetti. Gelecekte ülkemizin idari yapısında söz sahibi olacak 3 öğrenciye ödül vermenin mutluluğunu yaşadığını aktaran Cerrah, "Bu gün göğsümüzü kabartan öğrenci ve öğretmenlerimizle beraberiz. Öğrencilerimizi yetiştiren eğitim ordusunun gönüllü öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Eğitimin önemine değinen Cerrah, "İnsanın eğitimi için yapılan yatırım çok önemlidir. Bunun için öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Çocuklarımız sabahtan akşama kadar öğretmenlerimizin ellerinde yetişiyor. Eğer bir ülke daha iyi çağdaş bir şekle gelmek istiyorsa eğitim ordusunu oluşturan öğretmenlerine değer vermelidir. Öğretmenlerimizden çok başarılı öğrenciler yetiştirmelerini bekliyorum." diye konuştu.

Okul Müdürü Sadi Yanık ise çocuklara matematik dersinin sevdirilmesi ve matematikçi ruhunun kazandırılması amacıyla beşinci sınıf öğrencileri arasında ödüllü yarışma düzenlediklerini aktardı. Hayal güçlerini geliştirmek ve resim dersinin sevdirilmesi için ana sınıfı öğrencileri arsında ödüllü boyama şenliği organize ettiklerini ifade eden Yanık, "Kendi öğrencilerimizin yer almadığı yarışma il genelinde 1400 öğrencinin rekor katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Katılımlarından dolayı tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Matematik olimpiyatında birinciliği Münire Hanım İlköğretim Okulundan Mehmet Usta, ikinciliği Özel Ender Akademi Kolejinden Süleyman Alperen, üçüncülüğü ise yine Münire Hanım İlköğretim Okulundan İdris Yanbak elde etti.

Ana sınıfları boyama yarışmasında ise birinciliği Rahime Hatun Anaokulundan Ayça İşler, ikinciliği İstiklal İlköğretim Anaokulundan Halil Andırın, üçüncülüğü ise 23 Nisan Anaokulundan Göksü Elmas kazandı. Törene Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile öğrenciler ve velileri katıldı.